VELIKE PROMJENE

Nevena Rendeli Vejzović i njezin kozmetički ormarić: Bivša voditeljica otkrila sve svoje beauty tajne

Bivša TV voditeljica, a danas vlasnica PR agencije, otkriva kako joj se ulaskom u četrdesete promijenio odnos prema vlastitom zdravlju i izgledu te kad je zadnji put vidjela svoju prirodnu boju kose.

Pandemija debljine

Osim što sam promijenila odnos prema vlastitom zdravlju, u pandemiji sam osjetila potrebu da učinim nešto i za zdravlje nacije. Tako je prošle jeseni nastao Festival zdravlja, na kojem smo se bavili posljedicama promjena koje je pandemija unijela u naše živote - nekretanjem u lockdownu, lošom prehranom, kardiovaskularnim bolestima, stresom i mentalnim zdravljem. Ove godine nastavljamo istim putem, a u fokusu nam je debljina kao nova pandemija.

Čitajte i: Nevena Rendeli: 'Kada sam upoznala Makovu djecu bilo je kaotično, danas smo svi velika sretna obitelj'

Ostati mlada

Prošlu sam godinu više nego ikad provodila u prirodi, planinareći i šetajući, popravila sam prehranu i uspjela sam ne zaraziti se covidom-19, a tek sad nakon cijepljenja osjećam se slobodnije i sigurnije. Osim svijesti i brige o vlastitom zdravlju, četrdesete su mi donijele želju da što dulje budem “mlada” ili da se barem tako osjećam u svome tijelu - i sa svojom licem. Trenutačno koristim preparate Biologique Recherche, od tonika P50 preko seruma i njihovih hranjivih krema. Ljeti nikamo ne idem bez Avene termalne vode, a kožu tijela hranim La Roche Posay Lipikarom. Nemam ništa protiv estetskih zahvata, ali kako kozmetičarka Manuela Šapro uspijeva održavati moju kožu mladolikom i neinvazivnim tretmanima, najradikalnije što sam probala bili su dermapen i mezoterapija.

Ukrotive kovrče

Upravo gledam u svoju prirodnu boju kose - jer nisam stigla na bojanje izrasta i pramenove. Dugo je bojim i bila bi vjerojatno dosta oštećena da u frizerskom studiju Antonija ne koriste najkvalitetnije L’Oreal boje za plavu kosu te neizostavne Kerastase serume za njegu. Inače sam kovrčava, ali svaki tjedan odlazim na feniranje jer te kovrče sama ne mogu ukrotiti.

Čitajte i: Jill Biden nakon par mjeseci uspjela ono što Melaniji nije uspjelo niti nakon četiri godine

Manje je više

Što sam starija, sve mi je važnija njega lica, a sve manje make-up. Najsretnija sam na moru, gdje hodam bez trunke šminke, što je u svakodnevnom životu nemoguće - no i tada sam vrlo jednostavna: korektor (Mac), mineralni puder i rumenilo ili bronzer (Jane Iredale), maskara (Lancome) i ruž za usne boje kože ili crveni (Chanel). Dugo sam radila na televiziji i dobila dosta pametnih savjeta od profesionalnih vizažista, a najvažniji je bio - manje je više! Toga se i danas držim.

Niche mirisi

Parfemski ukus mi se s godinama također promijenio. Dugo sam obožavala legendarni Issey Miyake, sve dok ga nisam prestala osjećati na svojoj koži. U posljednje vrijeme draži su mi niche parfemi, poput Escentric Molecules ili Juliette Has a Gun, a volim ukrasti i suprugove mirise. On je jedina osoba koja mi može kupovati parfeme, jer imamo isti ukus, a ostalima ne bih preporučila da se upuste u tu avanturu.

Čitajte i: Žarko Radić ima energiju mladića: Enis Bešlagić ga je nagovorio na potez o kojem nije ni razmišljao

Sve na jednom mjestu

Obavezni tretmani na koje odlazim su pedikura i manikura, a najdraži dio mi je to što ih obavljam dok se friziram - u Studiju Antonija. Nažalost, u životu mi najviše nedostaje vremena, a tako bih voljela da si mogu češće priuštiti masažu, koja mi je prijeko potrebna, ili Zerona tretmane u Šapro Slimming Clinic, koji su pomogli da izgubim nekoliko kilograma preostalih od zadnje trudnoće.

Linker
23. travanj 2024 10:31