MAKE UP TRIKOVI

Poput Belle Hadid! Jedna pravilna crna linija dijeli vas od efekta liftinga

S godinama koža gubi elastičnost zbog čega žene počinju koristiti brojne anti age proizvode kojima vraćaju osjećaj mladenačke zategnutosti. Iako su estetski zahvati za zatezanje lica sve popularniji, najmanje invazivna metoda krije se u nekoliko vještih poteza kistom!

Oči utječu na izgled cijelog lica zbog čega su plastične operacije, fileri i botox koji zateže kožu oko očiju toliko poželjni. Posljednjih nekoliko godina sve je popularniji "fox eyes", "zategnut" oblik očiju - trend inspiriran popularnom manekenkom Bellom Hadid čiji zavodljiv pogled i zategnuto lice inspirira make up artiste diljem svijeta.

image
Bella Hadid inspiracija je make up artistima diljem svijeta.
ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Doza dramatičnosti i glamura: Ova tri proizvoda stvorena su za jesenski make up look

I dok se neki odlučuju na trajan efekt kosih, podignutih očiju podvrgavajući se raznim operacijama i estetskim zahvatima, neki se odlučuju na manje drastične poteze - fox eyes koji se može postići dobrim vještinama šminkanja!

Poput Belle Hadid

Kako bi lice izgledalo što zategnutije, a samim time i oči, prije svega trebate izabrati matirano sjenilo za oči po izboru, nanijeti ga na pregib kapka pa ga oblikovati u "cat eye".

Mačkaste oči kao tajna dobrog make up-a

Sjenilo u vanjskom kutu oka povlačite sužavajući ga prema van, no budite oprezni! I ovdje vrijedi pravilo "manje je više", zbog čega ne uzimajte previše tamne boje kako bi izbjegli kontraefekt.

image
Nakon poteza tušem slijedi oblikovanje korektorom.
PEXELS

Nakon što ste napravili "okvir", vrijeme je da ga ispunite - poželjno je svjetlijim, a po želji i šljokastim sjenilima.

Face lift u jednom potezu

Jedna pravilna linija dijeli vas od savršenog efekta zategnutog lica. Tuš za oči povucite ravno prema sljepoočnici, a što je linija dulja, pogled djeluje dramatičnije. Sljedeći korak je nanošenje korektora pomoću aplikatora crtom od vanjskog kuta oka do sljepoočnice.

Čitajte i: Beauty pravila koja ne preskačemo: Odgovor na vječnu dilemu kada nositi rumenilo, a kada bronzer?

Korektor zatim popravite četkom ili spužvicom pazeći da pritom rub sjenila ostane što "oštriji" - što je linija pravilnija, face lifting efekt je izraženiji!

image
Dobar potez tuša daje efekt zategnutosti lica.
PEXELS

Ovaj look možda je predramatičan za svaki dan, no prvom prigodnom prilikom ga iskoristite i nećete požaliti!

Linker
14. travanj 2024 10:38