Getty Images
sve što morate znati

Saveznici za savršen izgled: Sve tajne make-up kistova

Lice je poput slikarskog platna za čije nam oslikavanje - osim atraktivnih boja - trebaju i kvalitetni kistovi

Obrazi

Plosnati i zbijeni kistovi zaobljena vrha najpopularniji su odabir za nanošenje tekućih pologa. Jednako dobro funkcioniraju, no pravi je onaj koji najprirodnije leži u ruci.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 24:  Model Demy Devries is seen backstage ahead of the Philosophy Di Lorenzo Serafini show during Milan Fashion Week Fall/Winter 2018/19 on February 24, 2018 in Milan, Italy.  (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images

Sitne kozmetičke poslove, poput prikrivanja podočnjaka ili prištića, najbolje će obaviti kratki plosnati kist za korektor, dok je za puder u kamenu ili prahu idealan velik i mekan kist s “rahlo” postavljenim dlačicama. Rumenilo i bronzer nanose se, pak, zaobljenim ili koso rezanim kistom, a higlighter se najpravilnije aplicira modelom u obliku lepeze. Opće je pravilo da se gusto zbijenim kistom - sintetičkim ili od prave dlake - nanosi više boje.

Cosmetic Brushes on white background.
Getty Images

Alternativa kistovima za nanošenje podloge su spužvice koje tenu daju 'ispoliran' izgled

Oči i usne

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 18:  A model is seen backstage ahead of the Luisa Spagnoli show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2019 on September 18, 2018 in Milan, Italy.  (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images

Kist za usne mora biti sitan, blago “našiljen” i plosnat. Što se tiče sjenila, ponuda je puno izdašnija. Postoji, naime, kist za baš svaki dio oka. No, neizostavni su sljedeći: plosnati i gusto zbijeni za obilat nanos sjenila, kist za pregib koji je najčešće A-kroja i vrlo mekan, zatim sitan i nešto oštriji kist za precizno nanošenje tuša te kosi i tvrđi za iscrtavanje obrva. Ne treba zaboraviti na uvijač trepavica, koji će podignuti i definirati njihov volumen.

Linker
11. kolovoz 2022 17:29