zimska šminka

Svaki tip kože zahtijeva drugi puder: Cate Blanchette voli ‘bestežinske‘, a evo kako izabrati idealan

Maskama unatoč, tekući puderi zimi su neizostavan dio make-upa, koje birate ovisno o potrebama svoje kože - kao to radi glumica Cate Blanchett, a u posljednje vrijeme popularne su podloge inspirirane modernim fotografskim tehnologijama.

"Prvih nekoliko mjeseci pandemije gotovo da sam se prestala šminkati, a povratak životu, sudjelovanje na filmskim festivalima i ponovni osobni kontakti vratili su me i mojoj make-up rutini koja je, doduše, nešto drukčija nego prije. Danas se više ne mogu zamisliti s “teškom” šminkom na licu, a tekući puder jedan je od onih proizvoda koji može stvarati osjećaj težine. Stoga biram “bestežinsku” podlogu i isto takav korektor za područje oko očiju", govori australska glumica Cate Blanchett, koja je svoj savršen proizvod pronašla u asortimanu Armani Beauty, a to je Luminous Silk Foundation - podloga tekuće teksture s fino mljevenim pigmentima visoke čistoće.

Puder je, kao što mu naziv govori (foundation, engl. temelj), osnova, odnosno temelj na koji se nadograđuje ostatak šminke - a njegova tekstura jednako je važna kao i odabir prave nijanse. Nije dobro da je odviše gust, kao ni odviše transparentan, previše sjajnih čestica stvara dojam masnog tena, a kad se pretjera s matirajućim sastojcima - to naprosto ugasi ten.

Poanta je da svatko, ovisno o karakteristikama svoje kože, pronađe idealnu podlogu za sebe - a većina proizvođača make-upa to danas i omogućuje. Kao i među preparatima za njegu kože, postoje specifične podloge za suhu kožu, za temeljito prekrivanje, puderi s dugotrajnim efektom, matirajući, s efektom blistave kože, prozračni...

image

Cate Blanchette.

LSF BEAUTY

Čitajte i: Imate spuštene kapke i mučite se s nanošenjem tuša? Ovih pet trikova vizažistice slavnih olakšat će vam život

Primjerice, žene s masnom kožom trebaju mat tekući puder, ali vodenaste teksture - jer se gusti puder rado zavlači u proširene pore (svojstvene tom tipu kože). Suhoj koži, s druge strane, najbolje odgovaraju podloge s oznakom “glow” ili “luminous” - čije su formule obogaćene hijaluronskom kiselinom i vitaminom E.

U posljednje vrijeme popularni su tekući puderi inspirirani modernim fotografskim tehnologijama. Naime, filteri na raznim digitalnim platformama, kojima komuniciramo u pandemijskim uvjetima, omogućuju da izgledate bolje nego u stvarnosti - omekšavaju crte lica, ublažavaju ili čak brišu bore, ujednačavaju boju tena...

Upravo takav efekt želi se postići tekućim podlogama, što je primjerice omogućio Farmasi sa svojim novim VFX Pro Camera Ready puderom - u čijoj je formuli foto-filter tehnologija, koja se bazira na specijalnim gel-česticama te pigmentima na kojima se lomi svjetlost.

Efekt blistavosti

image

SISLEY Phyto-Teint Nude, bez ulja, s česticama koje reflektiraju svjetlost, 635 kn.

SISLEY
image

DR. IRENA ERIS Urban Glow, 305 kn.

DR. IRENA ERIS
image

GIVENCHY prisme libre Shine.caring Glow, 375 kn.

GIVENCHY

Efekt filtera

image

ANASTASIA BEVERLY HILLS Luminous Foundation, 389 kn.

ANASTASIA BEVERLY HILLS
image

MORPHE Filter Effect Soft Focus tekući puder s hijaluronom i vitaminom E, 175 kn.

MORPHE
image

FARMASI VFX Pro Camera Ready s foto-filter tehnologijom, koja prelama svjetlost na pigmentima i pruža nevidljivi mat finiš.

FARMASI

Hibridni

image

MILANI tekući puder i korektor u jednoj tubici, 129 kn.

MILANI
image

BOBBI BROWN Intensive Serum Foundation, 665 kn.

BOBBI BROWN
image

BY TERRI Hyaluronic Hydra Foundation, 405 kn.

BY TERRY
image

ESTEE LAUDER Futurist Hydra Rescue, 425 kn.

ESTEE LAUDER
image

MAC Studio Fix prajmer hibridni proizvod sa sastojcima koji kontroliraju sjaj te poboljšavaju izgled kože, 213 kn.

MAC
image

IT COSMETICS Your Skin But Better - tekući puder i njega, 305 kn.

IT COSMETICS
image

MAX FACTOR Miracle Second Skin podloga s hidratantnom, zaštitnom i regenerativnom funkcijom, 109,90 kn.

MAX FACTOR

Izdržljivi

image

CHANEL Ultra le Teint otporan na vlagu, sebum i visoke temperature - postojan do 24 sata, 426 kn.

CHANEL
image

NAJ OLEARI Lasting Veil Foundation, 195 kn.

NAJ OLEARI
Linker
25. travanj 2024 01:24