SHUTTERSTOCK
Top 5 savjeta

Trikovi poznate vizažistice: Jednostavni su, odmah primjenjivi, a najgenijalniji koristi za crveni tepih

Ona šminka velike zvijezde za najglamuroznije evente, kreativna je direktorica Lancomea, a napisala je i knjigu ‘Face Paint‘. Od Lise Eldridge uvijek možemo naučiti korisne make-up trikove koji će nam olakšati život, posebice jutra.

Ona šminka velike zvijezde za najglamuroznije evente, kreativna je direktorica Lancomea, a napisala je i knjigu ‘Face Paint‘. Od Lise Eldridge uvijek možemo naučiti korisne make-up trikove koji će nam olakšati život, posebice jutra.

Ako se volite šminkati i istraživati kozmetičke brendove, onda vam je sigurno poznato ime Lise Eldridge, britanske vizažistice koja je nedavno otvorila i svoj prvi pop-up dućan u Londonu. Kroz njezine ruke (i kistove) prošle su mnoge svjetske zvijezde, a neke ne žele da ih šminka itko drugi osim nje.

image

Lisa Eldridge

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Lisina tajna je jednostavnost, što se vidi i u njezinim radovima, ali i proizvodima iz vlastite linije. Njezini make-up trikovi nikada nisu komplicirani, već odmah provedivi, čak i za one koji se prvi put susreću sa šminkom. Prisutna je i na društvenim mrežama, gdje svojim pratiteljima svakodnevno dijeli savjete, a često snima i videa.

Kako smo uvijek u potrazi za dobrim trikovima, a sigurno i vi, donosimo one najbolje od Lise.

Čitajte i: Jedinstveno, neobično i cool: Novi beauty trend vrti se oko tuša za oči, a uz malo vježbe izgleda senzacionalno

1. Hidratacija je obavezna

Za savršen ten najvažnija je hidratacija - iznutra i izvana. Osim što se trebate natjerati piti dovoljno vode, kožu počastite proizvodima s ceramidima, glicerinom i hijaluronskom kiselinom. Taj koktel održat će vlažnost te je zaštititi od vanjskih agresora, poput zagađenja iz zraka.

image

Šminka najbolje stoji na njegovanoj koži.

SHUTTERSTOCK

Također, u njegu uvedite esenciju koja se teksturom nalazi između tonera i seruma te dodatno zadržava vlagu u koži pa i make-up bolje sjeda.

2. Savršen ten uz savjet - više je manje

Prema Lisi, puder nije stvoren da potpuno zamaskira vašu kožu već da izjednači ten i prekrije manje nepravilnosti. Svakodnevni make-up uvelike se razlikuje od teške scenske, filmske i televizijske šminke pa bi trebao biti što prirodniji.

Nakon što ste nanijeli tanak sloj tekućeg pudera, na nepravilnosti poput prištića i hiperpigmentacijskih mrlja nanesite malo gustog korektora (ne onaj za podočnajke) s vrlo tankim, zašiljenim kistom. Ova tehnika zove se "pin-point" jer prekrivate doslovno samo prištić, a ne okolnu kožu.

3. Prirodne obrve

Najdraži Lisin trik za savršene obrve jest da ih prvo počešlja prema dolje, u "krivom" smjeru. Iako je to možda kontraintuitivno, fantastično je za stvaranje strukture. Zatim koristeći laganu olovku za obrve s mekanim vrhom skicirajte osnovni "okvir". Nakon toga ih počešljajte prema gore i dovršite popunjavanje.

image

Prirodne obrve ponovno su hit.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Devedesete kao način života: Vraćaju se tanke obrve u novoj varijanti, a slijede ih tri druga trenda!

4. Ruž koji traje i traje

Ruž će uvijek trajati duže i izgledati bolje na usnama koje su dobro hidratizirane i njegovane, tako da ih je važno pripremiti prije šminkanja. Nanesite deblji sloj balzama na usne i pustite neka stoji dok, primjerice, nanosite puder. Nakon što su usne upile balzam, maramicom nježno uklonite eventualni višak.

Trik za postojanost ruža tijekom cijelog dana su tanki slojevi koje nanosite kistom za ruž. Kada ste zadovoljni dobivenim, pritisnite maramicu na usne (blotajte) i nanesite još jedan sloj ruža direktno iz bulleta.

5. Ultimativni trik za tuš

Želite da vam tuš traje još i duže? Nakon što ste napravili željenu liniju, uskim kistom na nju utapkajte malo tamnosivog sjenila u prahu. Ovo će očima dati "zadimljeni" look, a neće narušiti liniju. Ovaj trik Lisa koristi za crveni tepih, a tuš odlično izgleda na fotkama.

Linker
27. travanj 2024 00:53