dajte im šansu

Ulja za usne korisnija su alternativa balzamima: Evo zašto se trebaju naći u vašoj ljetnoj kozmetičkoj torbici

Ako vam vaš omiljeni blazam otkazuje poslušnost, isprobajte ulja za usne jer ćete dobiti dvostruki efekt - njegu, ali i estetiku.

Ljeto volimo iz mnogo razloga, no kombinacija vrućine, znoja i utjecaja sunca može poprilično isušiti našu kožu. Usne su posebno osjetljive na vanjske utjecaje, bilo da je vani hladno ili vruće. Zbog toga ih je potrebno dobro hidratizirati tijekom toplih mjeseci, no što ako vaš omiljeni balzam više ne pomaže?

Spas za isušene usnice su ulja u tubicama koja izgledaju kao sjajila, no imaju i njegujućih prednosti. Naime, ovo su pravi mali multitaskeri jer su dugotrajniji na usanama od običnih sjajila, hidratantniji od ruža za usne i pigmentiraniji od običnog balzama.

Kako ulja za usne uopće funkcioniraju?

U balzamima i melemima obično se već nalaze neka prirodna ulja koja njeguju osjetljivu kožu usana, no ako ste primijetili da ih vaš balzam više ne njeguje kao prije, možda je pravo vrijeme da se okrenete drugačijem proizvodu. Balzami nerijetko sadrže i petrolej koji umjesto da prodire duboko kako bi hidratizirao dublje slojeve kože, on samo 'oblaže' vaše usne.

To znači da balzame morate nanositi iznova i iznova jer ne pružaju pravu hidrataciju. S druge strane, ulje prodire u slojeve kože i njeguje ih iznutra.

Osim toga, mnoga ulja za usne sadrže sastojke koji privlače vlagu, kao što su hijaluronska kiselina i vitamin E pa redovitim korištenjem usne postaju mekane, glatke i koža na njima ne puca.

Čitajte i: Temperatura vode kojom perete lice od velike je važnosti: Evo koja je optimalna za njezino zdravlje i mekoću

Ako inače ne volite efekt sjaja na usnama, a želite njegu kakvu pružaju ulja, ne brinite - sjaj brzo blijedi nakon što ulje prodre u kožu. Pri kupnji ulja za usne pazite da sadrži hijaluronsku kiselinu jer ona na sebe veže vodu te ulja iz prirodnog, a ne sintetičkog izvora. Ulja u boji mogu lako zamijeniti ruž za usne tijekom ljetnih mjeseci, tako da imate efekt dva u jednom - njegu i estetiku.

image

Dior Lip Glow Oil, Notino.hr, 267 kuna.

DIOR
image

Clarins Lip Comfort Oil Shimmer, Lijepa.hr, 118,50 kuna.

CLARINS
image

Hourglass No.28 Lip Treatment Oil, Cult Beauty, 406,50 kuna.

HOURGLASS
image

Jouer Cosmetics Essential Hydrating Lip Oil, Beauty Bay, 166,87 kuna.

JOUER
image

Pixi Glow-Y Lip Oil, Cult Beauty, 120 kuna.

PIXI
Linker
18. travanj 2024 14:10