Getty Images
Oduševit će vas

Vizažist Meghan Markle otkrio 7 neobičnih trikova koji pale

Ako ste se pitali kako je Meghan Markle toliko blistala na svojem vjenčanju, odgovor se skriva u trikovima koje je koristio njezin vizažist Daniel Martin. I ne, ne radi se o kompliciranim potezima i skupom make-upu.

Vojvotkinja od Sussexa je za svoje kraljevsko vjenčanje odabrala minimalistički make-up koji je djelovao kao da nema ni trunke šminke na licu, a Daniel Martin je sada otkrio kako je uspio postići.

"Nisam se uspio vidjeti s Meghan prije vjenčanja pa smo probno šminkanje odradili putem poruka", priznao je vizažist koji surađuje s mnogim poznatim damama. Njegovo temeljno načelo je 'više je manje' jer vjeruje da se odličan izgled ne mora postići nanošenjem tone šminke, a sada je otkrio i svojih sedam trikova koje vrijedi isprobati.

1. Prilagodite make-up destinaciji

Prva stvar na koju trebate misliti, napominje Martin, jest kamo idete. Vrlo je važno radi li se o zatvorenom ili otvorenom prostoru i kako će svjetlost padati na vaše lice.

"Za Meghanino vjenčanje morao sam misliti na to kako će njezin make-up izgledati u autu, u crkvi, vani; kako će izgledati na televiziji i na fotografijama. Nisam želio preopteretiti njezino lice jer bi se tijekom dana previše vidio prijelaz, kao što se i dogodilo. Kada je Meghan bila u autu, činilo se da ima puno više šminke nego kada je bila u crkvi", rekao je Martin. Dodao je kako je najvažnije da izgledate prirodno, a ne kao da imate 50 slojeva šminke na sebi.

2. Birajte lakše pudere

Oni teški samo će vam začepiti pore i na kraju dana neće izgledati ni približno dobro kao na početku šminkanja. "Volim kombinirati hidratantne kreme i pudere na bazi vode, pogotovo kada radim dugotrajni make-up. Ako pomiješate kremu na bazi vode s puderom koji sadrži puno ulja, make-up će se puno brže otopiti", napominje Martin.

3. Za nedostatke koristite bazu za sjenila

Prekrivanje prištića, akni i drugih nedostataka može biti pravi izazov, ali Martin ima rješenje i za to. Umjesto tone pudera koristi primer, odnosno bazu za sjenila. "Prištić prvo namažem gelom koji sadrži kortizol i pustim da se osuši par minuta te nakon toga nanesem malu količinu primera. On štiti nadraženu kožu, a primer ga fiksira pa je puder i korektor potom lakše nanijeti", kaže Martin.

4. Uposlite prste

"Dajte, uprljajte te ruke! Danas postoji toliko spužvi i make-up alata da ljudi više uopće ne diraju svoje lice", napominje vizažist koji vjeruje da će puder na koži najbolje izgledati ako ga stopite prstima. "Ako make-up nanosite prstima umjesto kistovima, primijetit ćete svježinu i prirodan sjaj na vašoj koži koji ne možete postići pomoću make-up alata", zaključuje.

5. Uskladite puder s bojom trbuha

Da, ovo zvuči jako čudno, ali Martin kaže da ima jako dobar razlog. "U vizažističkoj školi su me učili prvo pogledam boju trbuha klijentice, a tek onda biram boju pudera. Alternativno, dobro je uskladiti boju dekoltea s licem, a ne obrnuto. Na dekolteu obično ima više crvenila pa ga je važno izbalansirati s licem. Puder nanosim na sredinu lica i blendam ga prema krajevima", objašnjava Martin.

6. Highlighter vam nije potreban

Iako je highlighter omiljen završni korak u make-up rutini, Martin kaže da on zapravo nije potreban kako bismo postigli zdravi sjaj. "Izbjegavam nanositi puno svjetlucavih čestica jer na licu izgledaju previše metalik. Umjesto toga koristim balzam ili serum, a nanosim ih na istaknute točke na licu", otkrio je.

7. Kombinirajte kremu i korektor za najprirodniji efekt

Ako želite no make-up make-up look, postići ćete ga jednim odličnim trikom. Pomiješajte malo hidratantne kreme s korektorom i nanesite ga na lice kao što biste nanosili puder. "Na tržištu postoji jako puno odlično pigmentiranih korektora koji potpuno mogu zamijeniti puder pa će završni dojam biti i više nego prirodan", zaključuje Martin.

Linker
25. travanj 2024 08:25