Izvan okvira

Zarumenit ćete se: Slobodan stil najbolji je opis make up trendova ove sezone

Ovog proljeća sve pršti bojama i slobodnim stilovima make upa - od (pre)naglašenih kapaka do ‘nabrijanih’ usana, a najveći hit su rumenila koja se s obraza prelijevaju na nos, čelo, oči...

Što su vremena neizvjesnija, to smo svjesniji da treba više uživati u životu. Odražava se to i u svijetu ljepote koji pršti bojama i slobodnim stilovima šminkanja, s kojima možemo dati maha kreativnosti. Među vodećim je trendovima odvažan kolorit koji i simbolično i doslovno izlazi iz okvira. Oči se ističu bogatim nanosima sjenila, bilo u “colour blocking” stilu (u jednoj boji je cijeli kapak, a nerijetko i širi predio uokolo očiju), bilo u kontrastnim kombinacijama u rasponu od pastelnih do metalik i neonskih nijansi.

image

Superpigmentirana sjenila nanose se snažnim, gotovo umjetničkim potezima.

MADARA
image

Američki model i glumica Paris Jackson.

LIONEL HAHN GETTY IMAGES

Premda i nove kolekcije ruževa sadrže najraznovrsnije nijanse, kraljica sezone je crvena - u takozvanoj vibrantnoj verziji “nabrijanoj” do maksimuma. Zahvaljujući pigmentima nove generacije koji pružaju puderast mat učinak bez isušivanja, usne u tren oka poprimaju baršunastu punoću i mekoću.

image

Hit sezone su crveni mat ruževi, baš kao što nosi Anya Taylor-Joy.

GETTY IMAGE

Čitajte i: Odvažno s make-upom: Ove boje sjenila najbolje pristaju uz vašu boju očiju

Najveći hit sezone

No, čini se da će najveći ovosezonski hit biti rumenila, i to s velikim odmakom od uobičajene klasike - s obraza se “sele” i na ostale dijelove lica: nos, čelo, oči... Riječ je o takozvanom drapiranju (poznatom kao draping) kojim se lice vizualno “preoblikuje” rumenilom, što se preporučuje kao nježnija i prozračnija alternativa konturiranju lica pomoću bronzera.

image

Rumenila 'preuzimaju' cijelo lice - kao prozračnija alternativa konturiranju.

GIVENCHY

"Za mene postoje tri ključna make-up proizvoda, a jedan od njih je rumenilo. Ne pamtim da sam se ikad našminkala a da ga nisam stavila. Nanosim ga na velikoj površini, skroz blizu nosa, i tako postižem prirodan izgled zarumenjenih obraza", kaže Lily-Rose Depp, francusko-američka glumica i model (kći Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis) i “prijateljica” brenda Chanel.

image

Lily-Rose Depp blenda dvije nijanse rumenila i postiže svjež izgled obraza.

CHANEL

U njihovoj najnovijoj kampanji pozira na suncem okupanoj livadi, obraza koji se presijavaju u proljetnim bojama. Koristila je dvije popularne nijanse Chanel rumenila - što je poželjno, jer profinjenim “blendanjem” ružičastih, breskvastih i(li) koraljnih nijansi ten poprima proljetno svjež izgled okupan suncem.

image

GIVENCHY Prisme Libre Blush 4 nijanse rumenila u prahu, koje se međusobno stapaju, 349 kn.

GIVENCHY
image

I HEART REVOLUTION x Dr. Seuss set olovaka za oči, 129,99 kn

PRESS
Linker
18. travanj 2024 02:31