Sjajan editorijal

Mala ženska zadovoljstva multitalentirane Emme Watson

Britanska glumica i aktivistica, koja se zalaže za očuvanje okoliša, rodnu i spolnu ravnopravnost te brojna ženska pitanja, otkriva svoju nježnu stranu.

Emma Watson definitivno je drukčija od svih holivudskih zvijezda koje su zasjale u djetinjstvu, a onda su nezrele i nespremne na sve posljedice slave i novca potonule u mrak svojih razorenih psiha. Bilo joj je samo 11 godina kad je kao mala vještica sveznalica Hermione Granger u ilmu “Harry Potter i kamen mudraca” osvojila svijet, a potom dobila mogućnost da svoje talente pokaže i u sljedećim nastavcima čarobnjačke sage, ali i u brojnim drugim ilmovima (The Perks of Being a Walllower, The Bling Ring, Noah, Ljepotica i zvijer, Male žene...). I, jesu li je slava i novac promijenili? Jesu - ali tako da su joj proširili perspektivu, da je shvatila što je za nju dobro, a što loše, što je njena uloga u svijetu i kako je realizirati. Stoga je upisala Sveučilište Brown, diplomirala englesku književnost, provela nekoliko mjeseci na studentskoj razmjeni na koledžu Worcester u Oxfordu - a sve to, u kombinaciji s iskustvom stečenim u ilmskoj industriji, odvelo ju je u aktivizam. Aktivna je u udrugama za očuvanje okoliša, u borbi za rodnu i spolnu ravnopravnost u svim sferama života, pa je zbog toga postala UN-ova veleposlanica dobre volje za ženska pitanja, no uz sve to zadržala je i dobru dozu pragmatičnosti pa lijepo zarađuje od suradnji s modnim, parfemskim i ostalim brendovima iz područja lifestylea. Njen posljednji pothvat vezan je za modnu kuću Prada i njihov novi parfem Paradoxe - za koji je snimila video i atraktivni editorijal, u kojima nastupa kao zaštitno lice tog senzualnog mirisa.

image

Emma Watson

HARLEY WEIR

"Nekako sam se prepoznala u konceptu Paradoxea, koji je odraz svega što Miuccia Prada cijeli život radi i svojom modom se obraća ženama slobodnog duha i uma spremnog na promjene. Ja sebe smatram ‘slobodnjakinjom’, nastojim o svemu što nas okružuje imati neovisno mišljenje, stalno se mijenjati i pritom uvijek ostati svoja. To je pomalo paradoksalno, baš kao i rečenica Virginije Woolf koju obožavam: ‘Čvrsto sam na zemlji, ali lebdim‘", govori 32-godišnja glumica, priznajući da je opijena novom mirisnom kreacijom, koja je vrlo moderna iako u sebi ima dozu klasike.

No najviše ju oduševljava, kaže, način proizvodnje Paradoxea jer je u skladu s njenim životnim uvjerenjima o važnosti održivog razvoja: korištena je ambra dobivena biokonverzijom, odnosno pretvorbom organskog materijala, kao i ulje nerolija, infuzija vanilije te kalabrijski bergamot iz održivih izvora.

"Ne bih prihvatila ovaj angažman da me Paradoxe nije istinski oduševio, da nije tako proinjen i senzualan. Za mene je odabir parfema poput osobnog otiska, ono što deinira čovjeka. Kad stavim na sebe neki parfem, razmišljam o tome da on bude odraz moje senzualnosti, a ne seksualnosti", kaže Emma Watson koja je snimajući video pokazala nekoliko svojih talenata.

image

Emma Watson

MATTHEW GILMORE MACKSFILMS

Sama je napisala scenarij za film u kojem pleše, slika, glumi... te koji je, na kraju, režirala i u kojem se pojavljuje kao naratorica.

"Nisam željela snimiti niz lijepih slika nego ispričati priču, i u njeno središte staviti stvarnu osobu. Pisanje je moja velika strast, još s osam godina sam pobijedila na literarnom natjecanju i nastavila sam razvijati tu ljubav prema riječima i jeziku. Tijekom lockdowna sam pisala pjesme, ali još nisam spremna objaviti ih", govori Emma Watson, dodajući da je lik što ga je stvorila ‘djevojka koja izlazi iz okvira’, komplicirana, ali ipak uspijeva pronaći sklad u životu.

A takav lik, kaže, može sve ako osjeća da je slobodna i nesputana. Baš kao i ona, koja slobodu pronalazi u plesu, slikanju i ronjenju. Doduše, za scenu ronjenja na dah je angažirana profesionalka, jer Emma inače roni s bocama.

"Tijekom lockdowna sam trenirala i držanje daha, ali ipak se još ne bih usudila spustiti u dubinu bez boca. Fascinantno mi je to kako snagom volje i svojevrsnom meditacijom možeš trenirati pluća te povećati njihov kapacitet. Bilo mi je jako važno u ovom ilmu priču o mirisu povezati s oceanom, podsjetiti na to da u morskim dubinama završava sav naš otpad pa tako i bočice parfema" kaže Emma Watson koja, eto, nije propustila priliku i u ovom komercijalnom projektu dotaknuti temu svog zelenog aktivizma. Kao što joj je visoka svijest kad je riječ o očuvanju planeta, toliko ona promišlja sve što unosi u sebe i stavlja na sebe.

image

Emma Watson

HARLEY WEIR

"Od devete godine me šminkaju i friziraju. Kad smo snimali četvrti nastavak Harryja Pottera, lice mi se osulo aknama. Svaki tinejdžer se s tim suočava, ali moje su bile velike i bolne, vjerojatno posljedica višegodišnje akumulacije raznih tvari koje je koža upijala iz make upa, u kombinaciji sa stresom i znojenjem pod relektorima. Tada sam postala svjesna da se koža ponaša onako kako se ti odnosiš prema njoj", govori mlada glumica, koja za lice koristi mineralnu kozmetiku MV Skintherapy, a za tijelo proizvode The Body Shopa.

U privatnim situacijama se rijetko šminka, a kad to radi - uzor joj je mama, odvjetnica Jacqueline Luesby.

"Za nju ne postoje pravila ljepote", otkriva Emma. "Moja mama umjesto rumenila koristi ruž, a usne obrubi olovkom za oči... nekad ima kompletan make up, a nekad izađe iz kuće bez trunka šminke. Ona misli da ideju o savršenstvu treba izbjegavati, a tako i ja. Bitno je svaki dan, kakav god on bio, dati najbolju verziju sebe".

Više fotografija iz sjajnog editorijala pronađite u novom magazinu za ljepotu - GLORIA GLOW


Tema je dio sadržaja magazina GLORIA GLOW koji se može kupiti po cijeni od 35 kn na kioscima do 7. prosinca uz magazin Gloria i dar iznenađenja.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
23. travanj 2024 18:08