Profimedia, Backgrid USA
za izgled i zdravlje

Milla Jovovich: 'Keto dijeta kod mene ne djeluje, bolje sam otkad sam počela sve jesti'

Glumica Milla Jovovich svjesna je da mnogi koji se odluče na rigorozne dijete svom organizmu zapravo rade 'medvjeđu uslugu'.  Da neke od popularnih dijeta, među kojima je i tzv. keto dijeta, mogu biti iscrpljujuće i teške za izdržati, zaključila je na temelju svog iskustva o čemu je govorila u najnovijem intervjuu za People. Objasnila je i što kod nje stvarno ima učinka.

'Ne morate biti veliki stručnjak za prehranu da bi znali što radite ispravno, a što ne', rekla je 44-godišnja glumica Milla Jovovich na pitanje o keto dijeti koja se temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti. 'Ta dijeta vam može pomoći da brzo izgubite kilograme, ali je gotovo nemoguće ustrajati na njoj. Živjeti na mastima i bez ugljikohidrata kod mene nije bilo uspješno. Umjesto da se držim tog strogog režima, odlučila sam se za drukčiji put prema održavanju težine. To je uvelike pomoglo i mom tijelu, i mom duhu', rekla je. Promijenila je, naime, cijeli lifestyle, a hranila se, kako kaže, 'zdravorazumski, jednostavno i bez odricanja'.

'Životni stil odlučila sam promijeniti prije godinu dana, kad sam se morala pripremati za film na kojem i sada radim, Monster Hunter, a koji će svjetlo dana ugledati 2020. godine. Da budem iskrena, potrudila sam se da 80 posto mog tanjura popuni povrće, a da svega ostalog bude u manjim količinama. Ubrzo mi se popravilo stanje s kožom, podigla mi se razina energije, ma sve se popravilo nabolje', rekla je Jovovich.

'Stvarno nisam za ukidanje pojedinih skupina namirnica. Jedem sve. Doista vjerujem da čovjek mora jesti od svega po malo. Ja sam prema sebi stroga tijekom radnog tjedna, a onda si dopustim malo opuštanja za vikend pa katkad pojedem i nešto od procesuirane hrane', rekla je američka glumica i model ukrajinskog, ruskog i srpskog podrijetla.

Beverly Hills, CA  - *EXCLUSIVE* Milla Jovovich looks great in skin-tight jeans and a blazer as she leaves Spago restaurant in Beverly Hills following a luncheon with some friends.

Pictured: Milla Jovovich*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 417994042, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Iskreno je progovorila i da se zbog preopterećenosti u prošlosti borila s depresijom. 'Odlučila sam početi i redovito vježbati, gotovo svaki dan, i to mi je dodatno pomoglo da se osjećam mnogo bolje'. Mila, naime, uz naporna snimanja, sa suprugom, redateljem Paulom W. S. Andersonom, odgaja dvoje djece - 11-godišnju djevojčicu Ever Gabo i trogodišnjeg sina Dashiela Edana.

Linker
30. studeni 2022 16:17