LJEPOTA

Najnoviji beauty trend koji je zaludio poznate, od kreme do makeupa - nose se kristali

Nakon što su zapadnjačke wellnesse preplavili istočnjački kozmetički tretmani rolerima i masažnim pločicama od poludragog kamenja, iskristalizirao se i trend obogaćivanja njegujućih preparata esencijama kristala - žada za umirenje kože, malahita za hidrataciju, crvenog jaspisa za masnu kožu.

Za razliku od mnogih koji nastoje prikriti godine, američka filmska zvijezda Andie MacDowell (64) svoje sijede vlasi i bore pokazuje sa stilom - pa na njih čak i skreće pažnju kad lice ukrasi sićušnim "draguljima".

image

Holivuska diva Andie MacDowell

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Takozvani nakit za lice, poput njenih blještavih naljepnica, veliki je ovosezonski trend, što su zorno pokazale i britanska glumica Lucy Boynton (28) te supermodel Naomi Campbell (52) koja je ujedno velika ljubiteljica prirodnih kristala. Navodno sa sobom uvijek nosi ružičasti kvarc - legendarni simbol ljubavi i ljepote - te crni turmalin koji slovi kao najjači zaštitnik od negativne energije.

image

Britanski top model Naomi Campbell

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Holivudska glumica Lucy Boynton

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Kristalima se od davnina pripisuju iscjeljujuće moći, a njihova najveća zagovornica među slavnima je bivša Victorijina anđelica Miranda Kerr (39), danas uspješna kozmetička poduzetnica. Osim njegujućih preparata prožetih ružičastim kvarcom, citrinom, gorskim kristalom i ametistom, Mirandin brend KORA Organics nudi i kristale u "sirovom" obliku za meditaciju i energiziranje prostora, kao i potrepštine poput boca i slamki s kristalima - jer prema načelima kristaloterapije, njihove dobre vibracije prenose se i putem vode.

image

Australska manekenka Miranda Kerr reklamira kremu za područje oko očiju Berry Bright s vitaminom C

PROMO

Blagodati kristala naveliko hvali i američka glumica Megan Fox, tvrdeći da joj pročišćuju tijelo i razbistruju um.

image

Američka glumica Megan Fox

PROMO

Pod pojmom kristali podrazumijevaju se razne vrste dragog kamenja (dijamant, rubin, safir) i poludragog kamenja poput žada, kvarca, malahita, ametista, opsidijana... Kako je drago kamenje najskupocjenije i najnedostupnije, kristaloterapija se već tisućljećima temelji ponajprije na poludragom kamenju. Ono se za zdravlje i ljepotu najviše koristilo na Dalekom istoku, no otkako su istočnjačke metode na velika vrata ušle u zapadnjački wellness, kristali su se počeli iznova "otkrivati" i postali unosna industrija. Od njih se izrađuju popularni roleri, masažne pločice i kuglice za poticanje cirkulacije i regeneracije tkiva, kao i maske za lice i tijelo "ispletene" od komadića kristala.

image

Rosental Organics roler od ametista

PROMO
image

Hayou maska za oči od gorskog kristala

PROMO

Pritom se iskristalizirao i trend obogaćivanja kozmetičkih proizvoda esencijama i prahom dragulja. Primjerice, žad i gorski kristal preporučuju se za umirenje kože, malahit za hidrataciju, crveni jaspis za masnu kožu, a turmalin i ametist za osjetljivu...

image

Serum sa žadom Gemology

PROMO
image

Elemis serum s kvarcom

PROMO
image

Dr.Hauschka tretman na bazi turmalina

PROMO
image

Skin maska od ružičastog kvarca

PROMO

A sudeći prema tome što se dragulji sve više ugrađuju i u takozvane gadgete poput "supersoničnih" četkica za čišćenje lica i LED maski, spoj high-techa i drevnih metoda iscjeljivanja kristalima sljedeći je korak u njihovu pohodu na tržište.

image

Angela Caglia Crystal LED maska za lic

PROMO
Linker
23. travanj 2024 22:01