unisex linija

Nakon Brada, evo i njega: Ekscentrični glumac u pohodu na beauty industriju

Njegovi proizvodi inspirirani su surovom ljepotom američke pustinje i smješteni su u ambalažu koja se može puniti i reciklirati.

Glumac Brad Pitt nedavno se upustio u proizvodnju unisex kozmetike u čijem sastavu su i bobice grožđa od kojih radi svoj slavni rose. Sada je njegovim stopama krenuo i Jared Leto koji je poznat po svom neobičnom, pomalo ekscentričnom modnom i glumačkom izričaju.

Leto je lansirao svoj brend kozmetike pod nazivom Twentynine Palms, a asortiman broji ukupno 11 unisex proizvoda za njegu kože, tijela i kose.

"Nikada nisam bio stvarno zainteresiran za kozmetičke proizvode,” inzistira, “ali me zanima ideja da se brinemo o sebi na najprirodniji mogući način", rekao je glumac za Vogue.

image

Twentynine Palms linija

TWENTYNINE PALMS PRESS

Poznat je po tome što se daje čak i 200 posto u sve što radi pa je želio da njegova kozmetika bude ogledalo njega kao vegana, koji ne konzumira ni alkohol ni kofein te je orijentiran na očuvanje prirode.

Zato su njegovi proizvodi pakirani u ambalažu koja se može ponovno puniti i reciklirati. Formulacije pak slijede sličan koncept, a inspiraciju je dobio u pustinji Mojave gdje je 2016. režirao dokumentarac o penjanju.

"Zbog ovog izazovnog, nemilosrdnog okruženja, ovi sastojci moraju biti nevjerojatno otporni da bi preživjeli", kaže Leto koji je u proizvode unio regenerativne prednosti pustinjskih biljaka. No, Jared u ovome nije sam - pridružila mu se Kate Forbes koja je godinama smišljala inovacije za Aesop.

image

Jared Leto

CAN NGUYEN/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Leto je vrlo entuzijastičan oko novog brenda te smišlja kako da on bude još bolji. Planira suradnju s High Desert Test Sites, ambicioznom umjetničkom rezidencijom u blizini doline Coachella, kao i limitirano izdanje predmeta za dom u suradnji s multidisciplinarnim kreatorima. Osim toga, radi i na parfemima sa zemljanim aromama te tvrdi: "Ovo je tek početak".

Twentynine Palms linija dolazi u prodaju 25. listopada na službenom web shopu.

Linker
19. travanj 2024 21:58