PRIPAZITE

Nikako se ne možete riješiti pigmentacijskih mrlja i bora? Sigurno radite najčešću grešku

Nakon ljeta naša koža pati zbog suhoće, hiperpigmentacija te ponekad i oštećenja uzrokovanim opeklinama od sunca, a nekoć bujna, meka i sjajna kosa sada vapi za hranjivom njegom i pažnjom

Hidratizira kožu, posvjetljava je, smanjuje crvenilo i smeđe mrlje od sunca, potiče proizvodnju kolagena, može smanjiti pojavu podočnjaka... Posljednjih godina vitamin C postao je sveti gral njege lica jer jamči gladak i blistav ten.

Iako vitamin C, nekima znan i kao askorbinska kiselina, u organizam zasigurno već unosite prehranom, ne postoji način kojim sa sigurnošću možete znati da će doprijeti ravno do vaše kože. Zato, kako bi se na najizravniji način iskoristile sve prednosti vitamina C, on se u preparativnoj kozmetici koristi se u obliku seruma i drugih topikalnih proizvoda poput C10 Vitamin Super Shota iz linije Afrodita Professional.

Riječ je o pigmentacijskom korektoru s 10 posto vitamina C nove generacije zvanom askorbil tetraizopalmitat (ATIP). Ovaj moćni beauty saveznik deriviran je u Japanu, gdje je ujedno otkriveno da ima 25 puta jači učinak u usporedbi sa čistim vitaminom C.

image
Afrodita

Afroditin C10 Vitamin Super Shot je jednostavan za korištenje jer dolazi u obliku njegujuće emulzije koja odgovara svim tipovima kože pružajući joj iznimno djelovanje i izvrsnu njegu.

No, vitamin C u skincare rutini još uvijek se najčešće koristi u obliku seruma, s kojima se mnogi muče jer nisu sigurni kako ih pravilno uvrstiti u njegu svoje kože. Zbog toga radimo pogreške, koje će se, ako ne pazimo, odraziti i na našoj koži. Zato dobro proučite moćni vitamin C prije nego što ga krenete koristiti. Naučite koji su njegovi benefiti, kako ga nanositi i na što trebate paziti jer nipošto ne želite upasti u zamku ovih pet najčešćih pogrešaka:

1. Koristite vitamin C koji ne odgovara vašem tipu kože

Prije nego što odaberete bilo koji preparativni proizvod, morate razumjeti što vaša koža treba da bi zablistala. Jer ako to niste učinili, vaš preparat s vitaminom C može učiniti više štete nego koristi. Osim sastojaka, možete pogriješiti i u odabiru vrste topikalnog proizvoda s vitaminom C. Možda serum uopće nije za vas jer je, primjerice, preagresivan i bolje vam odgovara njegujuća emulzija. Kako biste bili sigurni odgovara li vam pojedini proizvod s vitaminom C, uvijek prvo napravite tzv. patch test, odnosno test podnošljivosti na kozmetiku, nanoseći malu količinu proizvoda na mali dio kože te potom pričekajte 24 sata kako bsite bili sigurni da nema neželjene reakcije.

2. Koristite preparat s vitaminom C kao zamjenu za hidratantnu kremu

Ovo je uobičajena pogreška koju ljudi čine jer zaključe da su preparati s vitaminom C izrazito hidratantni pa ne žele „miješati“ proizvod sa svojom dnevnom kremom. No, serumi i emulzije s vitaminom C imaju različite funkcije u odnosu na hidratantna sredstva i ne mogu se međusobno zamijeniti. Preparati s vitaminom C su visoko koncentrirani i jedinstveno prilagođeni tretmani, dok je hidratantna krema bazna zaštita i proizvod za sve namjene.

3. Niste dosljedni u njezi kože

Ako se preparat s vitaminom C rijetko sjetite nanijeti na lice, činite veliku grešku jer trebate biti dosljedni i ustrajni u njezi. Primijenite ga dva puta dnevno, ujutro i navečer, kako biste uistinu vidjeli obećane efekte. No, izazov je i redoslijed vaše skincare rutine.

Iako su serumi i emulzije visoko koncentrirani preparati i vrlo učinkoviti, to će se izgubiti ako ostatak svojih proizvoda ne nanosite na kožu ispravnim redoslijedom. Važno je zapamtiti da se najlakši preparat uvijek nanosi prvi, a najteži posljednji. Primjerice, ako nanesete hidratantnu kremu prije seruma ili emulzije s vitaminom C, taj preparat neće moći prodrijeti kroz hidratantnu kremu i upiti se u vašu kožu, a to ga čini neučinkovitim.

image
Shutterstock

4. Ne kombinirate ga s dobrim preparatima

Osim rasporeda i redoslijeda korištenja preparata s vitaminom C, važno je pitanje i – s kojim ih kozmetičkim preparatima kombinirate u svojoj skincare njezi?

Ključno je pravilo da nikada ne kombinirate vitamin C s AHA i BHA kiselinama, retinolom, niacinamidom i benzol peroksidom u istoj rutini.

Primjerice, niacinamid je oblik vitamina B3, a retinol je napravljen od vitamina A. Problem nastaje jer pH razine ovih elemenata međusobno ne djeluju dobro s onima vitamina C. Kao rezultat toga, oni se međusobno poništavaju i oba proizvoda čine neučinkovitima. Ponekad reakcija može izazvati i crvenilo, ljuštenje kože, isušivanje i iritaciju. Umjesto toga, pričekajte 30 minuta između nanošenja različitih aktivnih sastojaka kako biste izbjegli bilo kakve negativne reakcije koje bi se inače mogle pojaviti.

5. Ne skladištite ga kako treba

Prije kupnje preparata s vitaminom C uvijek provjerite u kakvoj ambalaži dolazi. Posebice kada je riječ o serumima. Oni bi trebali biti u bočici koja nije prozirna i ne propušta svjetlost. Čisti vitamin C, odnosno L-askorbinska kiselina vrlo je nestabilna u prisutnosti kisika, a može je uništiti i izlaganje svjetlosti. Jako je loše ako ga slučajno ostavite na suncu ili čak u toploj prostoriji, mora biti na hladnom, tamnom i suhom mjestu s potpuno zatvorenim poklopcem. Ako ste zabrinuti zbog moguće nepažnje, preporučuje se da držite svoj preparat s vitaminom C u hladnjaku.

Moć „novog vitamina C“

image
Afrodita

Od seruma sa čistim vitaminom C, puno sigurniji i jednostavniji za korištenje je askorbil tetraizopalmitat (ATIP). Taj „novi vitamin C“ vrlo je stabilan u formulacijama za njegu kože. To znači da ne oksidira, odnosno ne mijenja boju i ne gubi moć djelovanja, a pritom je i manje iritantan za kožu od drugih oblika vitamina C.

Osim što je nježan, „novi vitamin C“ koji je glavna komponenta Afroditinog C10 Vitamin Super Shot-a visoko je učinkovit. Nakon samo 16 tjedana svakodnevne uporabe uklonit će do 100 posto pigmentnih mrlja na koži i zato se smatra jednim od najboljih saveznika u borbi protiv hiperpigmentacije. To je stručan naziv za pojavu smeđih mrljice na licu i tijelu, koje se još nazivaju sunčane ili staračke pjege. Nastaju zbog pojačanog stvaranja pigmenta melanina koji koži daje boju, najčešće zbog prekomjernog izlaganja suncu u kombinaciji s nedovoljnom zaštitom od sunca.

C10 Vitamin Super Shot iz linije Afrodita Professional zbog posebne formulacije s visokom koncentracijom novodobnog vitamina C dokazano prodire u dermalni dio kože, odnosno upravo tamo gdje pigmentne mrlje nastaju.

Intenzivni shotovi za njegu

image
Afrodita

Uz C10 Vitamin Super Shot u liniji Afrodita Professional postoje još dva moćna beauty pomoćnika s nenadmašnim dozama visokokoncentriranih sastojaka, koji će u cijelosti promijeniti vašu beauty rutinu.

Hyaluron & B5 Boost Shot je luksuzni hidratantni koncentrat sa 100 posto prirodnom hijaluronskom kiselinom i provitaminom B5 za ekstremno navlaženu i nahranjenu kožu. Treći „shot“ iz ove profesionalne linije je Instant Oxygen Power Shot koji je snažni anti-age koncentrat sa čistim kisikom koji jamči mladenački preporođenu kožu punu života te pet godina mlađi izgled kože već nakon mjesec dana uporabe.

Vrijeme je da se ponovno zaljubite u svoju kosu

image
Shutterstock

Nakon ljeta ne pati samo naša koža zbog suhoće, hiperpigmentacija te ponekad i oštećenja uzrokovanim opeklinama od sunca. Nekoć bujna, meka i sjajna kosa sada vapi za hranjivom njegom i pažnjom. Zato su u laboratoriju Kozmetike Afrodita osmislili „Love Is In The Hair“, ekskluzivnu kolekciju profesionalnih proizvoda za njegu kose, s njegujućim formulacijama. Raskošni proizvodi inspirirani snagom prirode, osmišljeni s ljubavlju, dubokim poštovanjem i velikom mjerom odgovornosti prema korisnicima. Linija sadrži dva programa za njegu kose s ukupno pet proizvoda, među kojima je svaki namijenjen rješavanju konkretnog problema.

image
Afrodita

S problemom oštećene, suhe, krhke i lomljive kose uspješno se bori linija proizvoda Your Hair Therapy. Ovaj program je prava njegujuća bomba koja dubinski njeguje kosu, jača je i obnavlja njezinu strukturu od korijena do vrhova, a uključuje tri proizvoda: intenzivni Repair šampon za suhu, oštećenu i lomljivu kosu, svilenkasti Repair „leave on“ regenerator za obnavljanje u spreju koji će pomoći suhoj, neukrotivoj i oštećenoj kosi te čudesnu regeneracijsku maska za suhu, oštećenu i kovrčavu kosu.

Spas za plavuše koje su nakon ljeta „požutjele“ je linija proizvoda I Purple You. Idealna je za one s nijansama svijetle, posvijetljene, izbijeljene, sijede i kose s posvijetljenim pramenovima koji se žele riješiti toplih, zlatnih i žućkastih tonova. Program uključuje dva proizvoda: ljubičasti šampon i balzam za neutralizaciju neželjenih žutih tonova.

image
Afrodita

Za sve koji žele njegovanu kosu koja lako klizi kroz prste i nikada nije zapetljana, Afroditin tim je pripremio pakete s gratis četkom za kosu, a dostupni su u dvije varijante: kozmetički set hair care „Your Hair Therapy“ te kozmetički set hair care „I Purple You“.

Proizvodi BEAUTY FILLER SHOTS Afrodita Professional i HAIR PROFESSIONAL su na raspolaganju u Afrodita Beauty Centrima i trgovinama u Zagrebu (Vlaška 41, Frankopanska 7 i Galleria Business Center), u partnerskim kozmetičkim salonima te u web trgovini webshop.afroditacosmetics.com.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Afroditom.

Linker
17. travanj 2024 18:38