Evociraju proljeće

Ima nešto u ružičastim parfemima zbog čega im se stalno vraćamo: Tri nova posebno su neodoljiva

Dok vani 'grizu' minusi, nama su u glavi zelena polja puna cvijeća neodoljivog mirisa. Srećom, parfemske kuće pretočile su ih u svoje nove ružičaste parfeme koji, osim romantičnim bočicama, osvajaju i slasnim kombinacijama cvjetnih, slatkastih i voćnih nota.

Ako volite parfeme, sigurno ste tijekom vašeg života primijetili da određena boja bočice ili same tekućine unutar nje najavljuje kako će taj parfem mirisati - cvjetno, svježe, morski ili pak orijentalno gurmanski. Tako obično zeleni parfemi imaju note zelenog čaja, trave, mahovine ili pak one drvenaste, plavi nose vodene note uz poneki dašak citrusa ili laganog cvijeća, dok nas ružičasti gotovo uvijek asociraju na romantiku, slatkoću i cvijeće.

Sudeći po novitetima u siječnju, nova godina bit će obilježena upravo ružičastim parfemima, a među njima su nam privukla pažnju tri mirisa koji se, osim simpatičnim bočicama i nježnom ružičastom bojom, ističu i neodoljivim notama koji evociraju proljeće, toplije dane i bezbrižno trčkaranje poljima punim cvijeća.

Betty Barclay Tender Love

Betty Barclay Tender Love

Prvi među njima je novi Betty Barclay "Tender Love" koji ova modna i parfemska kuća opisuje kao parfem za zaljubljene. Lagan, a opet sladak, Tender Love je idealan za sve žene koje žele neupadljiv, cvjetni miris. Romantična kompozicija otvara se notama bergamota i mandarine, u sredini se razvijaju cvjetne note frezije i jasmina, dok je podloga neodoljiv mošus i ambra.

Tom Ford Rose Prick

Tom Ford Rose Prick

Ruže i začini su okosnica novog Tom Ford parfema zanimljivog naziva "Rose Prick", a inspiriran je vrtom slavnog dizajnera. Osim ružičaste mat bočice prepoznatljivog šahovskog oblika, ovaj parfem karakterizira savršen balans cvjetnih i aromatičnih nota. Sečuanski papar i kurkuma čine gornje note, u srcu su svibanjska, turska i bugarska ruža, dok su donje obogaćene pačulijem i tonkovcem.

Miss Dior Rose N'Roses

Miss Dior

Dior je u novu godinu također krenuo parfemom s notama ruže koji je najavljen kao svježa i blistava toaletna voda. Na bazi bijelog mošusa razvijaju se srednje note ruže iz Grassa i Damaska koje su u savršenom balansu s gornjim notama bergamota, talijanske mandarine i geranija. Posljednjih 10 godina ruže iz regije Grass središnji su sastojak svih Miss Dior mirisa zahvaljujući Diorovom parfumeru Françoisu Demachyju koji je razvio ekskluzivno partnerstvo s mladim uzgajivačima u toj regiji na jugu Francuske.

Linker
22. travanj 2024 20:07