Ljepota

Ines Paun Bizelj o svom prvom parfemu: ‘Podsjeća me na tu zimu, prazni Krk i prvog dečka‘

Poduzetnicu s otoka Krka, koja je u Ljubljani napravila dobar posao s dodacima prehrani i prirodnom kozmetikom, zbog širokog osmijeha i duge, guste kose, svi uspoređuju s Julijom Roberts, a ona priznaje da je s američkom glumicom povezuje jednostavan stil i prirodan izgled.

Dvojnice

Često mi kažu da sličim na Juliju Roberts, a osim fizičke sličnosti, s njom dijelim filozofiju jednostavnosti i prirodnosti u njezi i ljepoti. Julia je jedina glumica koju baš volim, gledam sve njezine filmove, bez obzira kakvi su. Osim nje, stilom mi imponiraju još Jennifer Aniston, Anne Hathaway, Keira Knightley... sve one drže do prirodnog izgleda i zrače posebnom energijom.

Moćni kolagen

U njezi lica najvažniji korak mi je čišćenje pa šminku skidam micelarnom vodom, a potom ga ispirem nježnim gelom s hijaluronskom kiselinom. Mnoga moja iskustva “ugrađena” su u kozmetiku Gaia Naturelle, koju radim s još dvoje prijatelja. Iz mojeg uvjerenja o važnosti prirodnih sastojaka nastala je naša Prirodna krema za lice s hijaluronom i hidrolatom smilja, koju koristim za dnevnu i noćnu njegu. Osim izvana, njegujem se i iznutra - pijem kolagen, koji je važan za kožu, kosu i nokte. Imam 31 godinu i nekoliko bora, koje me ne brinu sve dok mi lice izgleda svježe i zdravo.

Bujna kosa

Imam valovitu kosu koja me, kad se nakovrča zbog vlage u zraku, toliko prekrije da mi se lice ne vidi. Volim je tako gustu i dugačku, a volim je i skupiti u nehajnu punđu; nisam sklona eksperimentima i čini mi se da još nisam oprostila mami što me kao klinku dala ošišati na kratki bob. Ovo je moja prirodna boja, samo na donjem dijelu kose se vidi da sam se do prije tri godine farbala u plavo.

image
Ines Paun Bizilj.
MARJA BIZJAK AŽMAN

Mirisna sjećanja

Kažu da je kupovanje parfema intiman čin i da nitko ne bi trebao drugome birati mirise, ali mene vesele takvi darovi - moji prijatelji gotovo uvijek pogode što mi se sviđa. Trenutačno su to L’occitane Arlésienne i Terre d’Lumiere te Armani Si.

Dobro se sjećam svog prvog parfema, Naomi Campbell, koji su imali svi oko mene. Kad ga negdje osjetim, sjetim se te zime, praznog Krka, i svojeg prvog dečka.

Balzami

Iskreno, make-up mi nije prioritet pa se baš i ne znam našminkati. Koristim samo puder, maskaru i rumenilo, a ljeti čak ni to. Ruž mi je lijepo vidjeti na nekoj drugoj ženi, ali ja sama sebi s našminkanim usnicama izgledam kao klaun. Stoga koristim samo naš prirodni balzam za usne, nekad s okusom mente, nekad s narančom, a nekad s lavandom.

Joga

Tjelesna aktivnost mi je iznimno važna. U srednjoj školi sam počela s pilatesom, a kao studentica u Ljubljani sam prešla na jogu u koju sam proniknula mnogo dublje i temeljitije. Joga me smiruje, uči me pravilnom disanju i pomaže mi da ispitujem granice svoje izdržljivosti. A ranojutarnja joga u Kranjskoj gori s pogledom na planinske vrhunce i jezero - nešto je najljepše što sam doživjela. Puno hodam po planinama, a odlazim i na LPG tretmane za tijelo, koji slijede nakon 30-minutnog vježbanja s utezima.

Linker
18. travanj 2024 06:30