Vladimira Spindler
Pred ogledalom

Martina Validžić u dvije godine smršavjela je čak 20 kilograma: 'Držim se posebnog režima, a vježbam kao Rocky Balboa'

TV novinarka, voditeljica i urednica iz kuće ne izlazi bez crnog tuša i maskare, zaštitni znak joj je duga kosa, a najvažniji kozmetički proizvod - serum s vitaminom C.

Martinu Validžić priveli smo na beauty razgovor u kojem nam je otkrila svoje kozmetičke favorite, što voli kuhati i kako joj je uspjelo u dvije godine smršavjeti čak 20 kilograma.

Lice s karakterom

Koža mi je eklektična, što znači da se nekad sjaji kao pisanica, a katkad me zbog debelih naslaga make-upa - cijelo lice steže. Zato već nekoliko godina primjenjujem sve korake korejske kozmetičke rutine - micelarna otopina, tonik, c serum, krema za područje oko očiju, krema za lice i jednom tjedno obavezno maska i piling. I pritom često mijenjam proizvode, ali nekima se uvijek vraćam - Kiehl’s kremi na bazi avokada za područje oko očiju, njihovom Midnight Recovery ulju i Novexpert Booster serumu s vitaminom c, koji sjajno razbuđuje i zateže kožu.

Ne bojim se boja

Nikamo ne idem bez BB kreme, Bourjois Paris Liner tuša i maskare. Bez ostalog mogu preživjeti. Iako se volim šminkati, nikad neću znati napraviti ten kao profesionalci. Ne bojim se boja, ponekad i malo jačeg ili neobičnijeg make-upa - nedavno su mi HTV-ovi šminkeri za emisiju stavili kričavo narančasto sjenilo na kapke, a ispod kapaka jarko- zelenu crtu. Kombinacija je izgledala fantastično.

Mirisi ljeta

Odmah se zakačim na mirise koji me podsjećaju na more i plažu i imaju note vanilije, primjerice Jo Malone Myrrh & Tonka ili Decadence Marca Jacobsa. Ljeti se ne odvajam od Nuxe ulja, a sviđa mi se i njihov parfem Prodigieux - kombinacija citrusa, vanilije i kokosovog mlijeka mi je neodoljiva.

Vladimira Spindler

Oduvijek dugokosa

Volim reći da su “Samsonova djeca”, u koju se i ja ubrajam, cijeli život u potrazi za frizerima koji ih ne žele ošišati. Srećom, ja sam pronašla svoju srodnu dušu: Branka Trohar, vlasnica zagrebačkog salona Ponytail moja je doktorica za kosu, koja je pronašla pravu nijansu za mene. Više nisam garava, a možda je uskoro još malo posvijetlim.

Disciplinom do savršene linije

Više od dvije godine hranim se prema principu opuštenog LCHF-a - smanjeni unos ugljikohidrata i povećan unos dobrih masnoća, i uz to povremeno postim. Redovito kuham, pečem zdrave kruhove i slastice, a brza hrana ne dolazi u obzir. Vježbam tri-četiri, ponekad i pet puta tjedno u grupi na kružnim treninzima. Imam sjajne trenere, a i glazba koju puštaju je odlična - kad čujem AC/DC, nema toga što ne bih mogla napraviti. Osjećam se tada kao Rocky Balboa koji se priprema za meč!

Ovisnica o glazbi i knjigama

Kako stalno slušam muziku, i silno se veselim kad otkrijem nešto novo, sanjam o svojoj glazbenoj emisiji - naša je scena sjajna i željela bih dati priliku i mlađima da dođu do etera i ekrana. Oduševljavaju me Porto Morto, Aklea Neon, ali i novi albumi bendova Overflow i Jonathan, a ovog se ljeta nadam koncertima Pearl Jama i Aerosmitha. Redovito gutam i knjige, i domaće i strane autore - upravo sam pročitala “Uspavanku” Leile Slimani, koju svima preporučujem.

Linker
06. ožujak 2024 13:02