zlatni omjer

Matematički savršeni: Amber Heard i Robert Pattinson proglašeni najljepšim osobama na svijetu

Stručnjak iz Londona koristio je drevnu tehniku ​​mapiranja lica kako bi otkrio tko ima najsavršenije lice na svijetu.

Svatko ljepotu vidi na drukčiji način, no moderna znanost sugerira da se ljepota nečijeg lica može "izmjeriti". Dr. Julian De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu kirurgiju u Londonu još je 2016. pokrenuo projekt traženja najljepšeg lica na svijetu među poznatim osobama, a sada je konačno dobio i rezultate.

Naime, De Silva je u svom istraživanju koristio drevnu grčku tehniku ​​mapiranja lica pod nazivom 'PHI', poznatu i kao zlatni omjer ljepote 1,618 koja se koristi za izračunavanje koliko je nečije lice savršeno.

image

Robert Pattinson

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ova tradicionalna tehnika pokazala je da savršeno lice imaju dvoje holivudskih glumaca - Amber Heard, koja je nedavno izgubila parnicu protiv Johnnyja Deppa, te Robert Pattinson koji je utjelovio novog Batmana.

Lice Amber Heard prema ovoj tehnici mapiranja je točno 91,85 posto u odnosu na grčki zlatni omjer, što ju čini najljepšom ženom na svijetu, a slijede je Kim Kardashian s 91,39 posto i Kendall Jenner s 90,18 posto.

Robert Pattinson najzgodniji je muškarac na svijetu s 92,15 posto preciznosti, a slijede ga Henry Cavil s 91,64 posto, Bradley Cooper s 90,55 posto i Brad Pitt s 90,51 posto. Čim se ova vijest pročula, Heardini i Pattinsonovi fanovi čestitali su svojim idolima na društvenim mrežama.

image

Amber Heard

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Amber Heard ulovili kako traži što će kupiti u dućanu s jeftinom odjećom

Inače, Pattinson je prije nekoliko godina proglašen najljepšim i prema glasovima čitateljica Vanity Faira, kada ga je proslavila Sumrak Saga. Amber Heard, s druge strane, trenutno se nalazi u teškom razdoblju života zbog izgubljene parnice u kojoj ju je njezin bivši suprug Johnny Depp tužio za klevetu.

Heard je za jedan strani časopis napisala članak u kojem je Deppa neposredno optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje, no sud je odlučio da je ona ta koja je zlostavljala njega. U kojem će smjeru otići njezina glumačka karijera, tek ćemo vidjeti, no navodno će ipak glumiti u drugom nastavku Aquamana uz bok Jasonu Momoi.

Linker
16. travanj 2024 18:39