Tajne izgleda

Pred ogledalom Aklea Neon: Glazbenica njeguje ljepotu koja ide ruku pod ruku s prirodom

Glazbenica koja je od svog prvog pojavljivanja na sceni odskočila iz mase otkrila je kojim je ritualima ljepote vjerna već godinama, a zbog kojih ukrasa se osjeća kraljevski.

Osječka kantautorica pravog imena Dorotea Zovko (29), koja pjesmom ‘Shika Shika’ najavljuje debitantski album, umiva se u cvijeću, na frizuru ide pletikosi, a kad nosi turban - osjeća se kao kraljica.

Cvjetna njega

Crte lica naslijedila sam od majke, bake i prabake. Priznajem, u ogledalu vidim tu ljepotu vjekova, koja opstaje kroz generacije. Imam mješovitu kožu, sklonu prištićima, a nošenje maske ih samo intenzivira. Zbog toga mi je dizajnerica Nela Kliček (Neha Neha) izradila svilenu maskicu kako bi koža bolje “disala”. Osim nje po licu me mazi La Roche-Posay Effaclar duo, koji čini čuda za proširene pore, te Kiehl’s Herbal Cleanser i Calendula Toner u kojem plivaju latice nevena. Obožavam taj osjećaj umivanja cvijećem.

Tri točkice

Moje znanje o šminkanju nije se mijenjalo od srednje škole, kada sam prvi put nanijela make-up na lice. Svjesna sam da je vrijeme da ga malo usavršim, ali kako me za nastupe i snimanja šminkaju odlične vizažistice, nemam prilike za eksperimentiranje. Kada odlazim na festivale, moja je mantra “što upadljivije, to bolje”. Volim naglasiti oči crnim tušem, a najdraži mi je i najpristupačniji Essence Dip Eyeliner. Njime napravim i tri točkice među obrvama, koje su mi, uz piercing u septumu, zaštitni znak.

Kruna od tekstila

Prirodno je moja kosa valovita i obožavam taj kuštravi, pomalo neuredan izgled. Kako sam sklona proizvodima bez kemikalija, bojim je kanom. Obožavam je splesti u pletenice, jer su i drevne i snažne u isto vrijeme, pa kada poželim neki plemenski izgled, tu je moja frizerka Željka Ljubas-Vrkić, koju od milja zovem Pletikosa. Često nosim turban jer se zbog te krune od tekstila pravilnije držim, stojim uspravnije, a i divan je dodatak bilo kojem jednostavnijem outfitu. Zašto se ne bih svakoga dana osjećala kao kraljica?

Biram organsko

Veganka sam i jako mi je važno ne nanositi patnju drugim živim bićima. Svjesno kupujem preparate lokalnih proizvođača, poput organske kozmetike Svantevid. Sama sam kod kuće pokušala nekoliko puta napraviti piling, ali se uvijek zapetljam i sve isprolijevam pa radije odem u trgovinu kozmetike Lush.

Najdraži suveniri

Proputovala sam gotovo čitav svijet, a iz svake zemlje kao suvenir donijela sam - naušnice. Sviđa mi se i nakit domaćih dizajnera The All, Verbena Handmade i Žena Dyete, a nedavno sam otkrila naušnice izrađene od gume bicikla i ručno bojane brenda Arts of Midgard. Jedini problem s naušnicama jest što ih često gubim, za mene bi trebale doći tri u jednom pakiranju.

Linker
20. travanj 2024 00:21