beauty inovacija

Selma Blair postala ambasadorica kozmetike za ljude s invaliditetom: ‘Konačno se mogu sama našminkati‘

Poznata glumica već godinama se bori s multiplom sklerozom. Iako je zbog svoje dijagnoze stavila karijeru na čekanje, uspjela je snimiti dokumentarni film o svojem putovanju ‘Introducing, Selma Blair‘, a sada je dobila i novi angažman i to u svijetu ljepote.

Vizažistica Terri Bryant, koja boluje od Parkinsonove bolesti, osnovala je kozmetički brend Guide Beauty te je za svoju kreativnu direktoru izabrala upravo Selmu Blair koja je to objeručke prihvatila.

"Vidjela sam što ljepota može učiniti za emocionalni duh, a ponekad to može biti sve. Postoji mnogo drugih aspekata koje možete pokazati osim šminke, ali ona može biti nevjerojatan alat za izražavanje, samopouzdanje ili oklop – ili, za mene, karakter. Raspoloženje nije mala stvar", rekla je Selma za Vogue.

Bryant je Guide Beauty osnovala 2020. s fokusom na ergonomsku šminku koju mogu koristiti i ljudi s oslabljenom motorikom i spretnošću.

Čitajte i: Lady Gaga unijela je svježinu svom kozmetičkom brendu: Upoznajte novi, veseliji i ‘čišći‘ Haus Labs

"Nevjerojatno je koliko se možemo povezati igrajući se sa šminkom. Misao da bi netko bio izostavljen iz tog svijeta je poražavajuća", rekla je vizažistica.

Blair, koja je svoju dijagnozu multiple skleroze dobila još 2018. Zato je njezina misija osvijestiti ne samo multiplu, već i sve ostale bolesti koje uzrokuju poteškoće s motorikom. U svojoj novoj ulozi "pomoći će brendu da ubrza svoju misiju proširenja inkluzivnosti u svijetu ljepote kroz promišljene, univerzalno dizajnirane proizvode za svakoga", navodi se u priopćenju.

Osim vrlo lijepog dizajna, proizvodi poput maskare ili tuša na ambalaži imaju zlatni 'gumb' koji pomaže pri nanošenju šminke.

"Kada sam prvi put držala GUIDE Wand, odmah sam se osjećala sigurnije nego s običnom olovkom za oči i shvatila sam da se veselim što ću se prvi put nakon dugo vremena šminkati sama", rekla je Blair. Kolekcija još sadrži paletu sjenila u šest boja s ekstra širokim rubovima za jednostavno otvaranje, kolekciju od tri kista za sjenila i lepezasti kist za nanošenje pudera, rumenila, bronzera i highlightera, a proizvodi se mogu kupiti na službenoj stranici brenda.

Linker
19. travanj 2024 17:19