Top lista

Stigli su parfemi koji navješćuju proljeće: Slatke note pomiješane s citrusima idealne su za sunčane dane

Većina modnih i beauty kuća svoje najuzbudljivije parfeme lansiraju upravo u proljeće, no možete ih nositi već sad jer će vas u trenu podsjetiti na predivan osjećaj topline u zraku i sunca na koži.

Iako je kalendarski još zima, sudeći po vremenu i temperaturi, proljeće počinje pokazivati da nam se polako vraća. S njime se vraćaju i proljetni mirisi koji su nježniji i laganiji od onih zimskih, iako to nije pravilo jer ako vam nešto dobro miriše, nosit ćete to neovisno o godišnjem dobu, zar ne?

Ipak, uz proljetne mirise obično vežemo cvjetne, citrusne i voćne note, dok su zimi popularne mošusne, orijentalne, puderaste i drvenaste note. Čak su i bočice u kojima su ovi mirisi za nadolazeću toplu sezonu u prigodnim bojama - žutoj, nebesko plavoj ružičastoj te simboliziraju optimizam, dobro raspoloženje i mnogo, mnogo sunca i lijepih trenutaka.

Zato, ako vam treba neki novi miris s kojim ćete dočekati proljeće, donosimo neke neodoljive prijedloge.

image

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Spring Eau de Toilette Spray.

MARC JACOBS

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Spring

Najnoviji parfem u Marc Jacobs obitelji sadrži note zelenog čaja, matchu i ružičasti papar, što je prilično zanimljiva proljetna kombinacija. A bočica ukrašena cvjetovima odlično će izgledati na vašoj komodi ili kozmetičkom ormariću.

image

Chloé Rose Tangerine Eau de Toilette.

CHLOE

Chloé Rose Tangerine

Prvi Chloé miris lansiran je 1975. godine, a ovogodišnja verzija kombinira mandarinu, ružu i crni ribiz. Citrusi u inače slatkim mirisima daju vrckavu notu pa od ovog možemo očekivati da će nas u trenu u mislima odvesti na neku osunčanu livadu.

image

Valentino Donna Born in Roma Yellow Dream Eau de Parfum.

VALENTINO

Valentino Donna Born in Roma Yellow Dream

Unutar ove karizmatične bočice nalazi se bijeli mošus i Damask ruža koji trebaju prizvati drevnu arhitekturu Rima, prožetu modernim detaljima.

Čitajte i: ‘Beauty snacking‘ brzopotezni je ritual opuštanja tijekom radnog dana, a pored toga vraća energiju i usrećuje

image

Philosophy Amazing Grace Jasmine.

PHILOSOPHY

Philosophy Amazing Grace Jasmine

Amazing Grace jedan je od najdugovječnijih uspjeha brenda Philosophy, a ova verzija privlači pomalo egzotičnim jasminom, kokosovom vodom i umirujućim bergamotom.

image

Dior Miss Dior Eau de Parfum.

DIOR

Dior Miss Dior

Ovaj topli cvjetni miris u trenu će vam podići raspoloženje zahvaljujući notama Centifolia ruže koja je spojena s notama đurđice, božura i irisa.

image

AERIN Mediterranean Honeysuckle Mimosa Eau de Parfum.

AERIN

AERIN Mediterranean Honeysuckle Mimosa

Voćno-cvjetne note ovog parfema savršeno se spajaju s toplim, sunčanim vremenom. Ali možete ga nositi i sad jer će mimoza, grejp i tuberoza u vama izazvati osjećaj kao da proljeće nikad nije ni prošlo.

Linker
14. travanj 2024 10:54