NOVI POČETAK

Od droge do joge: Kako je bivša manekenka doživjela prosvjetljenje

Britanski model Kate Moss nekoć poznata po neurednom načinu života ispunjenom brojnim porocima, lansirala je wellness brend Cosmoss koji nudi šest proizvoda namijenjenih pronalasku savršene ravnoteže.

Svatko ima pravo na novi početak - pa tako i Kate Moss, zvijezda zlatne ere modela 90-ih nekoć poznata po "heroinskom chicu" i nadimku The Tank, dobivenom zahvaljujući nadrealnoj sposobnosti da u jednoj noći popije litru votke u kombinaciji s kokainom. Većinu običnih smrtnika takav bi životni stil davno spremio dva metra pod zemlju, no Kate Moss je puno godina poslije dovela do, nazovimo to tako, njezine vizije duhovnog svemira. Naime, nedavno je lansirala wellness brend Cosmoss, inspiriran njenim životnim iskustvom samospoznaje te duhovnog iscjeljenja. Kreiran je, kako navodi na svojoj stranici, za moderno životno putovanje - slavljenje svakog dana baš takvog kakav jest, sa svim svojim nesavršenostima.

Ruku na srce, u životu Kate Moss bilo je puno "nesavršenih" dana i mutnih jutara provedenih u omaglici izazvanoj alkoholom i opijatima - pa zasigurno zna o čemu govori. No, osim priče o duhovnom, Moss je ponudila i šest proizvoda za tretiranje tijela izvana i iznutra - koji se koriste po točno određenom redoslijedu. Dan i sama započinje energizirajućim čajem koji pije u zoru, nastavlja čišćenjem lica tonikom s ružinom vodicom i nanošenjem hidratantne kreme. Zatim po licu raspršuje mirisnu maglicu te stavlja antioksidativno ulje koje potiče proizvodnju kolagena, a u sumrak pije umirujući čaj.

Naravno, svi Cosmoss proizvodi su veganski, ekološki i održivi. Kate se vodi idejom da je briga o psihičkom zdravlju jednako važna kao i ona o fizičkom. Zato svaki proizvod pruža njegu iznutra i izvana te postaje dijelom svakodnevnih rituala - energizirajućih jutarnjih i smirujućih pred kraj dana.

Njezin brend sastoji se od šest proizvoda koji se koriste po točno određenom redoslijedu.

"Cosmoss slavi moju ranjivost i snagu. Otpornost je također dobra riječ. Postoji magija u Cosmossu i jedva čekam da je svi otkrijete, kao što sam i ja", poručuje nekoć slavna partijanerica, čiji je radikalni zaokret u životu započeo zahvaljujući pandemiji.

Zbog nje je svoj dom u londonskoj četvrti Primrose Hill trajno zamijenila seoskim životom u ljupkoj ladanjskoj kući u Oxfordshireu. Tamo je pak otkrila da obožava vrtlariti te usvojila neke sasvim nove navike. Počela je rano ustajati i ići na spavanje, plivati, ići u duge šetnje prirodom...

Nekadašnja "personifikacija grijeha", koja je 2005. završila na policiji jer su je paparazzi snimili kako šmrče kokain - zbog čega je izgubila unosne ugovore s brojnim brendovima i morala se javno ispričati te zamalo ostala bez skrbništva nad kćeri Lilom - danas je druga osoba. Na zadnjem tretmanu odvikavanja od alkohola bila je prije pet godina na Tajlandu (tada se pisalo da je otišla jer želi zatrudnjeti s dečkom, 13 godina mlađim fotografom Nikolaijem von Bismarckom) i otad se navodno više nije vraćala starim porocima. Uz to, život na ladanju od prvog joj je dana otvorio neke nove vidike.

"Meditirala sam, bavila se jogom, vodila puno zdraviji život. Bolje sam se brinula o sebi, isprobavala nove stvari, koje su me činile prizemljenijom i uravnoteženijom. Naučila sam sagledati sebe, svoje nedostatke i iskreno si priznati tko sam", otkrila je u intervju Vogueu Kate Moss.

image

Kate dan započinje i završava šalicom čaja

VOGUE/FERRARI/PROFIMEDIA

Na tom putu ka samospoznaji i samoizlječenju pomogla joj je homeopatkinja i spiritualni vodič Victoria Young, koja je danas savjetnica za Cosmoss.

Nekom tko poznaje Kate Moss iz mladosti sigurno zvuči neobično da ona danas tri puta tjedno radi ashtanga jogu, a u svojoj dnevnoj sobi organizira zvučne i gong kupke s gospođom iz lokalne trgovine zdrave hrane.

"Još se zabavljamo, ali to je sada drugačija vrsta zabave", tvrdi Kate, čiji životni zaokret podupire i njezina kći, manekenka Lile Grace, koju je dobila u vezi s novinskim urednikom Jeffersonom Hackom.

A da sve ne bude baš presavršeno, dok je za Vogue pripovijedala o svojim ritualima i duhovnom rastu, Kate je popušila dvije cigarete, što je tvrdokorne pobornike wellnessa podiglo na zadnje noge. Odmah su joj izvukli da je nedavno postala kreativna direktorica kampanje za dijetnu Coca-Colu, pića koje se sigurno ne uklapa u purističko viđenje zdravog života. No, s druge strane, njezinim obožavateljima daje osjećaj da Kate ipak nije postala "svetica" - u što bi čak i oni teško povjerovali.

Linker
25. travanj 2024 17:00