Odabrali korisnici

Ovo su najveći beauty trendovi u 2022. godini

Uvjerljivo na prvom mjestu je sastojak za anti-aging namijenjen poticanju proizvodnje kolagena, pomlađivanju kože i ispravljanju oštećenja na njoj

Retinol, jedan od najpoznatijih i najdjelotvornijih sastojaka za anti-aging kože, najveći je beauty trend ove godine prema internetskim pretragama korisnika. Taj derivat vitamina A koji višestruko djeluje na kožu, u prvih šest mjeseci 2022. imao je 1,2 milijarde pregleda na TikToku, više od 9,2 milijuna pretraga na Googleu i više od 635.000 hashtagova na Instagramu, pokazalo je istraživanje koje je proveo prodajni website Hey Discount.

Oslikane oči i kineska metoda

Vrlo mu je blizu pojam "graphic eyeliner" koji se smjestio na drugom mjestu najtraženijih s milijardu pregleda na TikToku, više od 655.000 hashtagova na Instagramu i nešto slabijim rezultatom na Googleu. Trend iscrtavanja ili, bolje reći oslikavanja očiju, koji je popularizirala serija Euforija, očito je tu da bi ostao, barem još neko vrijeme.

image

Efektno iscrtavanje i oslikavanje očiju već je steklo više od milijardu poklonika

DEPOSITPHOTOS

Pomagala za wellness ne gube zalet, pa se kao treći najjači trend nametnuo gua sha, strugalica i masažer izrađen od kamena, čija primjena može poboljšati kvalitetu kože i dobar osjećaj. Metoda potječe iz tradicionalne kineske medicine, a namjena joj je višestruka: pomaže u opuštanju, poticanju cirkulacije krvi i limfne drenaže, smanjivanju bora i podočnjaka, zaglađivanju lica...

Na četvrtom je mjestu pojam SPF, dakle, faktor zaštite od sunca (engl. sun protection factor), što daje nadu da se ljudi ipak štite od sve jačeg sunčevog zračenja. Slijede "DIY skincare", odnosno kućna kozmetika te lip scrub (piling usnica).

Usnice u dvije boje i staklena koža

Korisnike je jako zanimao i pojam "ombré lips" - na sedmom je mjestu ovaj trend u šminkanju kod kojeg se stapaju dvije nijanse ruža kako bi se stvorio dojam izbljeđivanja prema središnjem dijelu usnica, čime se stvara i iluzija punijih usnica.

image

Gua sha - iz kineske tradicije u moderni wellness i na treće mjesto najjačih trendova

POLINA KOVALEVA/PEXELS

Korak iza njega je "glass skin" - tzv. staklena koža, odnosno metoda čišćenja i pripreme kože kako bi se dobila glatka koža ujednačenog tena i zdravog sjaja. Trend je, naravno, krenuo iz Južne Koreje, a za postizanje rezultata potrebno je napraviti desetak koraka njege. I to ne jednom, nego redovito.

Retinol je prvi, ali ne i jedini kozmetički sastojak među prvih deset trendova na ovom popisu. Najjačih deset zaključuju hijaluronska kiselina, koja snažno pomaže hidrataciju kože, i niacinamid, oblik vitamina B3 koji umiruje i regenerira kožu te regulira njene funkcije.

Linker
16. travanj 2024 11:26