Glamur

Oživljen L’Astre, mitski parfem kreiran posebno za Avu Gardner

Nova verzija parfema bit će ‘bogata, bujna i magnetično cvjetna‘, rekao je njegov kreator Rodrigo Florès-Roux

Francuska parfemska kuća Le Galion potpisala je ekskluzivni ugovor sa Zakladom Ave Gardner o ponovnom lansiranju parfema L‘Astre, legendarnog mirisa kreiranog osobnu i specijalno za holivudsku divu. Licencni ugovor pokriva stvaranje, proizvodnju i distribuciju osuvremenjene nove varijante slavnog parfema, objavio je Premium Beauty News.

image

Ava Gardner je imala privatni parfem odgovarajućeg imena, L‘Astre, što znači zvijezda

ERIC CARPENTER/MGM/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Po divinoj mjeri

Originalni miris stvorio je parfumer Paul Vacher, sukreator parfema Arpège i Miss Dior, koji je u to vrijeme bio vlasnik Le Galiona. Krajem 1950-ih filmska je diva bila ambasadorica Le Galiona i zaštitno lice mirisa Sortilège, parfemske posvete ekstravagantnim zabavama i životnom stilu tadašnjeg visokog društva. Pred kraj te suradnje nastao je L’Astre, komponiran po Avinoj mjeri, koji je ostao njezin privatan miris desetljećima.

Magnetično cvjetan

Novu verziju L‘Astre kreirao je Rodrigo Florès-Roux, a prema njegovim riječima, miris je "bogat, bujan i magnetično cvjetan". U kompoziciji su senzualni začini, "spektakularni cvjetni akord" od bijelog cvijeća te jantarna i topla pozadina koja obavija, stoji u opisu. L’Astre će biti predstavljen javnosti 1. veljače.

image

Ava Gardner bila je utjelovljenje glamura pedesetih

UNITED ARTISTS/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Parfemska kuća Le Galion utemeljena je u Parizu 1930. godine i brzo je doživjela međunarodni uspjeh. Sve do 1970-ih išlo im je dobro zahvaljujući nekim mitskim mirisima, poput Special For Gentleman (1947.) i Eau Noble (1972.). Kasnije su došli u ruke Amerikanaca i propali, srećom, 2014. ih je kupio i ponovno pokrenuo Nicolas Chabot, osnivač konceptualnog brenda parfema AETHER.

Linker
21. travanj 2024 09:05