NPEx / Splash News
Neka blista i na nuli

Savjeti za njegu kože uz koje ćete izbjeći sve nevolje hladnih dana

Jedna zima je dovoljna da napravi veliku štetu na koži. Donosimo savjete koji će vam pomoći da zablistate i na niskim temperaturama

Ljeto, kasna jesen i zima najkritičnija su razdoblja za našu kožu, i to iz sličnih razloga.

Vanjski utjecaji poput sunca i vjetra isušuju i 'muče' kožu, dok joj klima-uređaji i grijalice oduzimaju prijeko potrebnu vlagu.

U tim mjesecima važna je posebna njega koja ne bi trebala biti pojačana, već mudro dizajnirana kako bi savršeno odgovarala potrebama vaše kože.

Poštujte tip svoje kože i pojačajte vlagu

Žene su sklone misliti da je njihova koža suha čak i kada je masna ili mješovita, što je pogreška već u startu. Ako vas koža zateže, to znači da joj je potrebna vlaga, koju je potrebno vratiti unosom vode u organizam te hidratantnim proizvodima, a ne masnim kremama. Svaka koža može biti dehidrirana, bilo da je osjetljiva, suha, mješovita ili masna pa nemojte kupovati proizvode za suhu kožu ako ona to nije jer ćete začepiti pore i stvoriti nove probleme. Kako ćete znati koji tip kože imate?

Ako je crvena, suha i često vas zateže, vaša koža je suha.

Ako vas zateže, ali nema crvenilo ni prištiće, vaša koža je suha.

Ako imate masnu T-zonu i suhe obraze, vaša koža je mješovita.

Ako vaša koža luči sebum po cijelom licu, imate puno mitesera i probleme s prištićima, vaša koža je masna.

Svi tipovi kože mogu koristiti hidratantne proizvode koji su zimi apsolutni must-have.

Maskiraj me nježno

U hladnijim mjesecima pojačajte njegu maskama za lice, koje uopće ne moraju biti skupe. U drogerijama danas možete naći odlične maske već za 15-ak kuna, važno je samo da ih nanosite barem dva puta tjedno, na savršeno očišćenu kožu.

Puder je vaš prijatelj

Kad je vani jako hladno, dobro je zaštititi lice slojem pudera ili BB kreme. Ti proizvodi napravit će barijeru između vašeg nježnog lica i nemilosrdnog vjetra.

Ne štetite si sami

Centralno grijanje i vremenski utjecaji dovoljno uništavaju vašu kožu, ne morate to raditi i sami. zvuči ludo, ali u hladnim danima izbjegavajte umivanje lica vrućom vodom koja će ukloniti zaštitni sloj. Umivajte se hladnom vodom koja će pojačati cirkulaciju i vratiti vam sjaj. Vrući mlaz na licu izbjegavajte i pod tušem.

Nabavite dobru kremu za područje oko očiju

Čak i kad se 'zabundamo' kapom i šalom, oči ostaju nezaštićene. Na području oko očiju koža je nježna pa tu najprije nastaju bore, pogotovo ako je suha i nenjegovana. Dobra krema spasit će stvar.

Ne zaboravite na zaštitu

Kreme s zaštitnim faktorom nose se i zimi - štetne zrake ne zanima koje je godišnje doba. Ako nemate pozitivan stav prema proizvodima s faktorom, samo ćemo vam reći da izlaganje suncu ubrzava nastajanje bora i starenje kože.

Linker
19. travanj 2024 21:46