Rješenje u zadnji čas!

Stiže ljeto, a vaša koža nije spremna? Evo kako licu i tijelu pružiti ono najbolje te prevenirati pojavu celulita!

Ako uskoro odlazite na godišnji odmor, a niste stigli pripremiti svoju kožu za izlaganje suncu, još uvijek imate vremena. Oboružajte se sjajnim i učinkovitim proizvodima i svakog dana izdvojite barem 10 minuta za sebe. Vjerujte nam, isplatit će vam se!

Koža je naš najveći organ i najviše je izložena vanjskim utjecajima - suncu, vjetru, soli, smogu... Zato je tijekom cijele godine trebamo štititi i njegovati, a ne samo periodično, iako se mnogi od nas sjete namazati kremom sa zaštitnim faktorom tek kada kalendarski zakoračimo u ljeto.

Ako ste ove godine zbog cijele pandemijske situacije zanemarili vašu kožu te vam se čini da je ljeto prebrzo došlo, još uvijek stignete popraviti stvar i pružiti koži njegu kakvu zaslužuje - od glave do pete! Stoga, uzmite neko vrijeme za sebe, opustite se i priuštite si ugodne spa trenutke u udobnosti vlastitog doma.

Čišćenje i njega lica

Svaka njega kože uvijek počinje temeljitim čišćenjem lica. Možete ga shvatiti kao platno - da bi boje, u vašem slučaju šminka, lijepo izgledale na njemu, mora biti čisto. Drugim riječima, ni najskuplja ni najkvalitetnija šminka na svijetu neće biti od koristi ako je lice suho, upaljeno i dehidrirano.

image
UNSPLASH

Kako biste izbjegli ove probleme, redovito skidajte šminku svake večeri i to čistilicama s neagresivnim sastojcima poput alkohola, teških tenzida poput SLS-a i slično, već onim blagim, a učinkovitim.

Jedna od takvih čistilica je Med za čišćenje lica brenda Moja Oaza koji se odlikuje prirodnim sastojcima na bazi meda i livadnih biljaka. Tekstura mu je vrlo zanimljiva - na prvi pogled izgleda kao pravi med, ali se u dodiru s vodom pretvara u mliječnu emulziju.

image
Moja Oaza Med za čišćenje lica, 94,90 kuna.
ANZOTICA

Ako imate suhu ili reaktivnu kožu lica, obožavat ćete ga jer ne uzrokuje osjećaj zatezanja, već bogato hidratizira i hrani kožu tijekom čišćenja.

Nakon čišćenja, slijedi hidratacija kože serumom i njega kremama za vaš tip kože. Hidratacija je potrebna svim tipovima kože, bez obzira imate li suhu, mješovitu, normalnu ili masnu kožu. Anzotica Molecula Maris s morskim kolagenom, osmolitičkim ovlaživačima i multimolekularnom hijaluronskom kiselinom pružit će vam dubinsku hidrataciju, dati onaj poznat "plumping" efekt i lagano zagladiti bore i fine linije.

image
Anzotica Molecula Maris, 349,90 kuna.
ANZOTICA

I kao završni korak njege lica je krema. Ako vas muče prištići, akne i loša tekstura kože, birajte kreme s prirodnim aktivnim sastojcima poput ulja čajevca, salicilne kiseline i korjena sladića.

Sve ovo sadrži Moja Oaza Krema za lice za kožu sklonu aknama koja smiruje upaljenu kožu, isušuje prištiće i uklanja bakterije s kože. Ovu kremu najbolje je koristiti u večernjoj njezi jer povećava osjetljivost na sunce. Ujutro svakako nanesite na lice kremu s SPF faktorom.

image
Moja Oaza Krema za lice za kožu sklonu aknama, 79,90 kuna.
ANZOTICA

Za one s normalnom kožom koji vole pojednostavljenu rutinu idealna je Luxea Velvet Caviar krema koja je prava nutritivna bomba za kožu. Osim što odlično hidratizira i zaključava vlagu u koži, bogata je s čak 26 vitamina, aminokiselina, antioksidanata pa i koloidnim zlatom, kolagenom i ceramidima. Svi oni u kombinaciji lice štite od slobodnih radikala koji uzorkuju propadanje stanica i preuranjeno starenje.

image
Luxea Velvet Caviar krema, 159,90 kuna.
ANZOTICA

Kao dodatan boost, jednom ili dva put tjedno počastite se tretmanom koji uključuje masku za lice. Luxea ultimativna luksuzna 5 u 1 maska za lice sadrži voćne enzime koji vrše blagi piling i tako uklanjaju mrtve stanice kože, dok zlato, ekstrakt kavijara i hijaluronska kiselina čine kožu mekom, nježnom i blistavom.

image
Luxea ultimativna luksuzna 5 u 1 maska za lice, 144,90 kuna.
ANZOTICA

Njega tijela i borba protiv celulita

Kada ste licu pružili ono najbolje, vrijeme je i za njegu ostatka tijela. Bilo da volite tuširanje ili kupanje, uzmite dodatnih pet minuta kako biste napravili piling cijelog tijela. Njime ćete ukloniti mrtve stanice kože pa će se proizvodi za njegu bolje upiti i pružiti veću njegu i hidrataciju.

image
Piling možete napraviti i sami kod kuće!
LEV DOLGACHOV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Piling je jedan od važnih koraka u pripremi kože za sunčanje jer će uklanjanjem nečistoća i odumrlih stanica koža ravnomjernije tamniti. Piling možete napraviti i sami - pomiješajte šaku šećera ili soli s nekoliko kapi prirodnog ulja (badem, maslinovo, marelica, badem) i tom smjesom nježno, kružnim pokretima, istrljajte cijelo tijelo i odmah isperite mlakom vodom.

image
Moja Oaza Muyao maslac za tijelo, 99,90 kuna.
ANZOTICA

A sada dolazi najzabavniji dio - mazanje. Dok je koža još vlažna, namažite je Moja Oaza Muyao maslacem za tijelo i uživajte u bogatom mirisu čokolade. Ovaj maslac odličan je i tijekom zime i tijekom ljeta jer umiruje i njeguje kožu, a ne ostavlja osjećaj težine.

Da budete sigurni od neugodnih mirisa, tu je Moja Oaza Citrus Energy dezodorans bez aluminija i alkohola. Ovaj dezić je potpuno prirodan i ne sprječava znojenje (što nije ni zdravo), već neutralizira neugodne mirise koje proizvode bakterije.

Celulit vam je noćna mora svakog ljeta i ne sviđa vam se ono što vidite u ogledalu? Ono što možete napraviti odmah jest izbaciti nezdravu hranu - šećere, nezdrave masnoće i loše ugljikohidrate te više jesti povrća, proteina i zdravih masti, piti puno vode, pojačati tjelesnu aktivnost i pomoći koži da poboljša tonus. Jedan od sastojaka koji bi vam mogao pomoći jest - kava.

image
Moja Oaza Citrus Energy dezodorans, 64,90 kuna, Anticelulitni gel 119,90 kuna, Moja Oaza prirodni losion za sunčanje SPF 30 119,90 kuna.
ANZOTICA

Kava izvlači vodu i poboljšava cirkulaciju, a nalazi se u Moja Oaza Anticelulitnom gelu koji trenutno daje osjećaj zategnutosti. Sadrži čak 4 posto kofeina, divlji kesten, preslicu i dodatak kolagena, a redovitim korištenjem primijetit ćete da problematična područja imaju bolji tonus, a celulit se manje vidi.

Zaštita od sunca je neophodna

Nije zgorega još jednom napomenuti koliko je zaštita od sunca važna za zdravlje kože tijekom cijele godine. Bilo da idete na posao, sjedite na suncu na kavi ili se izležavate na plaži, uza sebe uvijek trebate imati kremu sa lice i tijelo s visokim SPF faktorom.

Ako i ljeti ne možete bez šminke, za vas će biti idealna neka lagana zaštitna krema poput Luxea zaštitne dnevne kreme sa SPF faktorom 30. Ova krema pruža zaštitu protiv širokog spektra UVA i UVB zraka, iznimno je lagane teksture i zbog toga je savršena podloga za šminku.

image
Luxea zaštitna dnevna krema sa SPF faktorom 30 dolazi i u setu s losionom za tijelo i suhim uljem, 299,90 kuna.
ANZOTICA

Osim toga, zeleni čaj, resveratrol i crveno grožđe te pametni sastojci ektoin i karnozin povećavaju prirodnu otpornost kože na sunce.

Za ostatak tijela tu su Luxea losion za sunčanje SPF 30 koji nije ljepljiv i ne boji odjeću ili Moja Oaza prirodni losion za sunčanje SPF 30 koji pruža zaštitu kože na bazi mineralnih filtera i prirodnih sastojaka poput ulja čileanske maline, ali bez nanočestica, zbog čega je potpuno prirodan i siguran i za dječju kožu. I ne zaboravite nanijeti kremu na često zanemarene dijelove - uši, nožne prste i stražnji dio vrata!

Lako do brončanog tena

Kako biste brže dobili preplanulu put, bez "prženja" na suncu, isprobajte Luxea Marmeladu za brzo tamnjenje. Na potpuno prirodnoj je bazi - sadrži aloe veru, ekstrakt mrkve, pulpu pasjeg trna, jojobu i ružmarin. Ako nemate dobro iskustvo s marmeladama, ne brinite, ova se iznimno brzo upija i ne ostavlja mastan trag pa će vaš novi badić ostati čitav!

image
Luxea Marmelada za brzo tamnjenje, 139,90 kuna.
ANZOTICA

Njega nakon sunčanja jednako je važna kao i prije te tijekom izlaganja suncu. Suha ulja najbolje će hidratizirati kožu, a sjajne čestice naglasit će divnu brončanu put. Luxea Suho ulje sa zlatnim česticama sadrži prirodna ulja badema i makadamije, aloe veru te zlatne čestice koje oblikom podsjećaju na bisere i bogati su organskim ekstraktom mrkve koja pospješuje tamnjenje.

image
Luxea Suho ulje sa zlatnim česticama, 119,90 kuna.
ANZOTICA

I za kraj, ne zaboravite pružiti odgovarajuću njegu i usnama. Zaštitite ih od soli i sunca Moja Oaza Balzamom s hladno prešanim uljem kokosa, kakao maslacem i pčelinjim voskom za dubinsku zaštitu i hidrataciju!

image
Moja Oaza Balzam za usne, 39,90 kuna.
ANZOTICA

Sve Anzotica, Moja Oaza i Luxea proizvode možete kupiti na Anzotica web shopu ili u ljekarnama.

Linker
23. travanj 2024 17:23