IMAXtree
OTKRIVA PSIHOLOGINJA

Što jutarnja beauty rutina govori o vama?

Iako većini jutarnja beauty rutina predstavlja uspješno ustajanje iz kreveta i izlazak iz stana - nešto o čemu se ne razmišlja mnogo jer se radi o navici, psiholozi iz nje mogu saznati mnogo toga. Jedinstven način na koji pristupate njezi kože, nanošenju make-upa i stiliziranju kose otkriva kako želite da vas drugi percipiraju i na koji način pristupate životu općenito.

Psihologinja Dr. Vivian Diller, autorica knjige "Face It: What Women Really Feel as Their Looks Change" otkrila je što se skriva iza šest različitih jutarnjih beauty rutina.

Inspiraciju pronalazite na društvenim mrežama i slavnim damama koje se često nađu na njezinom news feedu. Voli eksperimentirati i svakodnevno isprobavati neki novi look.

Psihologinja Diller kaže da se radi o ženama koje vole riskirati. Nemaju određeni stil i često se poigravaju make-upom i frizurom. Ipak, one se često bore s identitetom, stalno propitkuju tko su zapravo i najvjerojatnije će nekad u budućnosti prihvatiti određeni stil. Većina kameleonki ne voli trendove, odnosno ne voli kad im netko drugi određuje što je in. Diller im preporučuje da posvete više pozornosti tome kako osjećaju, a ne samo kako izgledaju - primijetit ćete da su određeni stilovi sukladniji s vašim karakterom i drugi će pozitivno reagirati na to.

Više se usredotočujete na njegu kože nego na kozmetiku. Radije ćete ujutro potrošiti vrijeme na 11 koraka korejske beauty rutine nego izaći iz stana bez make-upa.

- Vjerojatno ste imali probleme s kožom u mlađim danima - borili se s masnim ili suhim tenom, aknama i drugim dermatološkim problemima. Zbog toga cijenite zdravu i blistavu kožu. Iako vam je ona prioritet, volite make-up, ali uvijek vodite računa o sastojcima proizvoda. Svoj identitet ste izgradili na temelju karakteristika koje nisu vezane uz izgled - vaš talent, intelekt i osobnost su pouzdaniji izvor samopouzdanja kroz život - otkrila je psihologinja Diller.

-->

Nemate rutinu - koristite bilo koji proizvod koji se trenutačno nalazi u kupaonici (čak i ako ne pripada vama). Imate samo osnovno: BB kremu, maskaru i balzam za usne.

Psihologinja Diller naglašava da takav pristup otkriva dva potpuno suprotna tipa žena. Nekad se radi o vrlo samopouzdanoj ženi koja se ne trudi mnogo oko izgleda jer zna da ionako izgleda odlično. Ipak, to može biti i žena kojoj nedostaje samopouzdanja i koja je frustrirana jer misli da bez obzira na to koliko se trudila nikada neće izgledati dobro.

Alarm vam zvoni vrlo rano jer želite iz stana izaći s idealnom frizurom i make-upom. U kozmetičkoj torbici je svoje mjesto našao svaki limitirani beauty proizvod koji se našao na tržištu.

- Radi se o ženi koja voli sve imati pod kontrolom. Ne samo kada su u pitanju frizura i make-up, već i u svakom drugom pogledu. To su osobe koje su uvijek na vrijeme učile za ispit, a svoje poslovne zadatke dvaput provjeravaju. Kada nešto krene po zlu krive sebe, ali upravo zbog toga se trude izbjeći takve situacije - kaže psihologinja.

-->

Svakih nekoliko dana rezervirate feniranje kose u salonu, tjedno odlazite na manikuru, a kada bi mogli odlazili bi svakodnevno i kod svojeg vizažista. Za večernje izlaske se uvijek netko drugi pobrine da izgledate savršeno.

I ovog puta možemo govoriti o više tipova žena - govori Diller. To mogu biti žene koje nemaju dovoljno samopouzdanja i smatraju da se neće dobro našminkati i da ne znaju ništa o frizurama. Vjerojatno im nitko nije pokazao kako ili su jednostavno zaključile da to nije za njih. Može se raditi i o ženama koje se ne zamaraju toliko s izgledom, već su im na prvom mjestu neke druge stvari pa odlučuju da će se o njihovom izgledu brinuti netko drugi. One su često vrlo zaposlene - njihova karijera, drugi interesi ili djeca su im uvijek na prvom mjestu pa se vole razmaziti kada uspiju odvojiti vrijeme samo za sebe.

Volite spavati pa često odlazite iz kuće s kosom posušenom samo ručnikom. Nemate problema s nanošenjem make-upa ujutro dok se vozite na posao javnim prijevozom, a poglede drugih putnika samo ignorirate.

Držite do svojeg izgleda, želite izgledati i osjećati se dobro, ali niste dovoljno organizirani da bi svakog jutra imali dovoljno vremena za beauty rutinu, a takvi ste vjerojatno i u drugim područjima u životu - otkriva Diller i poručuje da je odvajanje vremena za sebe vrlo važno: odlazak u krevet dovoljno rano kako bismo se naspavali, organizirana jutarnja rutina i pravovremeni odlazak iz kuće kako bi do posla putovali potpuno opušteni. Naposljetku, smirene i zdrave navike više doprinose lijepoj koži i kosi od većine dostupnih preparata.

-->
Linker
25. travanj 2024 06:40