Rutina zapisana u zvijezdama

Beauty horoskop: Što nam znakovi zodijaka govore o našim lošim navikama

Njega tijela često zahtijeva puno truda i vremena, a svima nam se katkad dogodi propust. Naše greške su često odraz našeg načina života, ali i znaka u kojem smo rođeni. Donosimo beauty savjetnik po horoskopskim znakovima.

Čak najveći obožavatelji njege kože i kose katkada pokleknu i preskoče jedan od važnih koraka svoje dnevne beauty rutine. Nekada su beauty pogreške rezultat užurbanog života, ali često je krivac naša osobnost. Ako vjerujete u horoskop, svakako znate da i naš znak može utjecati na svakodnevno ponašanje, a u nastavku donosimo najčešće propuste pojedinih znakova kada je riječ o njezi tijela.

STRIJELAC

Strijelci su poznati zahvaljujući njihovom izraženom osjećaju za avanturu - pripadnicima ovog znaka najvažnije je živjeti u trenutku, a to uključuje izlazak vani i konstantnu aktivnost, što može imati loše posljedice na njihovu kožu. Omiljeni beauty propust strijelaca je lijeganje u krevet sa šminkom na licu, a svima onima kojima je večernja njega lica posljednja stvar na pameti nakon uzbudljivog dana, savjetujemo: držite paket blazinica i losion na noćnom ormariću, bit će vam zahvalna i vaša koža, ali i posteljina.

JARAC

Odgovorni jarci dobro znaju da je piling idealan put do čiste kože pa su, kada je riječ o tom tretmanu, vrlo redoviti. No, u svemu treba imati mjere pa biste tako i piling trebali koristiti otprilike jednom u desetak dana - ne brinite, nekoliko dana bez pilinga vašem će licu donijeti odmor, a ne nečistoće.

VODENJAK

Vodenjaci su znak koji karaktezira naprednost, slobodan duh i otvoren um, a često su zaokupljeni hrpom različitih projekata. No, vodenjake često treba podsjetiti da odahnu i posvete se jednostavnijim stvarima, a redovito hidriranje jedna je od njih. Stoga, uvijek imajte pri ruci bocu s vodom i ne zaboravite hidrirati svoje tijelo, ali i kožu.

image

Najpoznatije horoskopske čistunke su djevice.

DEPOSITPHOTOS

RIBA

Osobe rođene u znaku riba najčešće su dežurni njegovatelji, a važno im je da se njihovi najbliži osjećaju sigurno i voljeno. No, brigom na sve ostale ribe često zaborave uzeti predah i misliti na sebe pa im tako i ključne higijenske navike katkada pobjegnu. Ovi vječni sanjari najčešće zaborave oprati svoju jastučnicu, što se može oslikati na njihovoj koži pa im svakako savjetujemo da uvrste nježni ritual čišćenja u svoje navike i da, naravno, operu posteljinu.

OVAN

Kao prvi vatreni znak zodijaka, ovnovi su poznati po svojoj strastvenoj i impulzivnoj osobnosti. Prirodno rođeni vođa, oni se nastoje sami brinuti za svoje stvari, a u izvršavanju mnoštva obaveza mogu biti iznimno nestrpljivi i brzopleti. Jedan proizvod s kojim biste svakako trebali umiriti svoju nestrpljivost i podsjetiti ga nanijeti je krema sa zaštitnim faktorom. Osim toga, odvojite malo vremena za pokoji tretman ili masažu, dobro će doći i vašem tijelu i duhu.

BIK

Pouzdani i ljubazni bikovi odlični su za svoju okolinu i omiljeni u društvu. Njihove najveće vrline su praktičnost i sentimentalnost, ali i one često znaju otići u krajnost. Drugim riječima, bikovi su katkad skloni čuvanja stvari koje im više ne trebaju, posebno make-upa. I šminka ima rok trajanja pa je ne bi bilo dobro koristiti nakon dugotrajnog čuvanja, stoga krenite stopama Marie Condo i riješite se svega što ne koristite.

BLIZANCI

Blizanci su znak koji je najteže odrediti. Na prvi pogled su šarmantni, izražajni, druželjubivi i zabavni, ali često se dogodi da postanu malo neraspoloženi i nervozni, a to teško sakrivaju. Naime, kada ih zanimaju druge stvari ili kada odlutaju u svoj svijet postanu tajni grickač noktiju. Nokti i kosa su ogledalo zdravlja, stoga se okrenite meditaciji ili nabavite lak za nokte ljutog okusa. Uostalom, sve već znate.

RAK

Odanim i romantičnim rakovima često je kosa predmet zavođenja. No, tu kosu često pravilno ne njeguju, a obožavaju se njome poigravati kada im je dosadno, što često rezultira masnim tjemenom i korekcije suhim šamponom. Znamo da obožavate svoju kosu, ali konstantno dodirivanje tjemena trebalo bi biti popraćeno i čestom higijenom.

LAV

Budimo iskreni, lavovi su najčešće fantastični i dobro to znaju. Oni su život i duša zabave, a tako vole i izgledati pa često donose next level pojavu u društvo. No, njihovo najvažnije oružje je kosa, a to pokazuju otkačenim frizurama koje najčešće podrazumijevaju litre laka za kosu. Opustite se malo i nanesite ulje za njegu kose, a lak čuvajte za posebne prigode kako bi vaša kosa ostala zdrava i njegovana.

image

Omiljeni beauty propust strijelaca je lijeganje u krevet sa šminkom na licu.

DEPOSITPHOTOS

DJEVICA

Najpoznatije horoskopske čistunke su djevice, a one obožavaju kada su stvari uredne, zen i besprijekorne. Stoga, ako im izbije prištić, djevice si ne mogu pomoći, a da ne uzmete stvar u svoje ruke kako bi ga sanirali. Ali umjesto istiskanja (što može pogoršati stvari), budite strpljivi i umjesto toga odaberite tretman poput salicilne kiseline, koji bi trebao popraviti stvari bez ostavljanja tragova.

VAGA

Osobe rođene u znaku vage vole ravnotežu i uživanje u lijepim stvarima, a najviše u umjetnosti i kulturi. Imaju iznimno visoke standarde i stvari im brzo dosade, a to se odnosi i na manikuru. Gel na noktima u zelenoj boji dosadit će im nakon svega nekoliko dana, a umjesto da odu na tretman uklanjanja gela, skloni su čupanju i samostalnom uklanjanju ostataka. Drage vage, kada se dogodi slična situacija, priuštite si vlastiti tretman odstranjivanja acetonom, a niže možete doznati kako to učiniti.

Čitajte i: Do uredne manikure u nekoliko koraka: Evo što trebate znati ako odlučite sami skinuti gel s noktiju

ŠKORPION

Škorpioni su asertivni, moćni i mogu izgurati vlastite stavove do maksimuma. No, usporite tempo ponekad i promislite o tome kako vaša koža podnosi tu stresnu svakodnevicu. Prestanite odlaziti u teretanu našminkani, a nakon vježbanja si omogućite i pokoji beauty tretman - to će vas opustiti i napuniti energijom za sljedeće stresne dane.

Linker
19. travanj 2024 08:53