BEAUTY SAVJETI

Brončana put nakon ljeta: U četiri jednostavna koraka do dugoročno preplanulog tena

Ako niste od sretnica koje brzo i zdravo potamne i teškom ste mukom "zaradili" brončani ten, sasvim je logično da ga ne želite tek tako pustiti. Donosimo nekoliko savjeta kako da zadržite preplanuli ten što duže.

Ljeto je na izmaku i vrijeme je za povratak u realnost. Ljetne krpice lagano mijenjamo s jesenskom garderobom, rješavamo se oštećene "morske" kose, no ono čega se nikako ne želimo riješiti je preplanuli ten na kojem smo čitavo ljeto radili raznim pekmezima i kremicama za brzo i zdravo tamnjenje.

Srećom, postoje načini na koji ćete zadržati tamnu boju ako ne do idućeg ljeta, barem do početka zime, a ovih nekoliko savjeta u tome će vam pomoći.

image
Koristite zaštitni faktor.
PEXELS

Nikad dosta vlage

Pravilo koje je za lijepu i zdravu kožu univerzalno je stalna hidratacija. Bez hidratacije čak i prirodno tamna koža ne može lijepo izgledati, a prirodan ili umjetno taman ten nemoguće je zadržati bez prijekopotrebne vlage u koži. Hidratacija je stoga obavezna kako prije, tako i nakon sunčanja.

Čitajte i: SOS nakon dugog toplog ljeta: Oporavite lice, tijelo, kosu i stopala hranjivim maskama, losionima i uljima

Kako bi vaš brončani ten što duže ostao postojan, svakodnevno kožu tretirajte hidratizirajućim kremama i uljima - najbolje prije spavanja kada mirujete i kada koža ima vremena da upije sve potrebne hranjive sastojke. Osim toga, važno je da konzumirate dovoljnu količinu tekućine jer ipak - sve dolazi iznutra.

image
Svakodnevno hidratizirajte kožu.
PEXELS

Njega kože nakon sunčanja

Ako još uvijek upijate zadnje zrake ljetnog sunca, ne zaboravite na dobru njegu kože nakon sunčanja - na taj način ćete spriječiti isušivanje i ljuštenje kože. Kako biste spriječili taj neželjen efekt, izbjegavajte tuširanje u vrućoj vodi koja iz kože eliminira prirodna ulja te ju dodatno isušuje. Osim toga, koristite uljne gelove za tuširanje kako bi vaša koža ostala sjajna, mirisna i prije svega nahranjena.

image
Koristite proizvode za samotamnjenje.
PEXELS

Skidanje mrtvih stanica kože

Čitajte i: Sve blagodati suhog četkanja kože: Nakon prvog tretmana koža je glađa, a odličan je saveznik i u borbi protiv celulita

Iako zvuči kontradiktorno i prva pomisao na skidanje sitnog sloja kože je skidanje preplanulog tena, piling djeluje upravo suprotno. Ako kožu tretirate pilingom prije, a zaštnim faktorom uslijed sunčanja, nećete izgoriti i koža vam se neće ljuštiti. Lagani piling nakon sunčanja uklonit će mrtve stanice s kože te će "otkriti" sjajan i osunčan ten. Osim toga, melanin koji je zaslužan za tamnu put ne može se ukloniti pilingom.

image
Važno je raditi piling prije i nakon sunčanja.
PEXELS

Pigmentirane kreme i proizvodi za samotamnjenje

Kako biste što duže održali neodoljivu brončanu put, preporučljivo je koristiti proizvode za samotamnjenje. Osim što ćete na taj način održati postojeći ten, sa svakim nanošenjem vaša će koža dobiti sjajan, osvježen izgled. Pritom pripazite da ne izaberete proizvode pretamnih nijansi kako ne bi došlo do kontraefekta.

Linker
14. travanj 2024 02:17