NA SUNCU

Kako do savršene preplanule puti u par dana

Ovog ljeta si ne možete priuštiti dugi odlazak na more i višetjedno izležavanje na plaži da “uhvatite” savršenu, brončanu boju koja vam tako dobro stoji? Nema veze, i jedan vikend na moru bit će dovoljan ako uz sebe imate prave proizvode.

Svi volimo preplanuli ten, pogotovo u ljetnim mjesecima, a proces postizanja brončane boje pospješit će razni preparati koji sadrže sastojke poput ulja mrkve: ono je bogato beta-karotenom koji potiče sintezu melanina odgovornog za brončanu put, a uz to je bogato te vitaminima A i E koji pomažu u hidrataciji kože.

Baš kao i ulje mrkve, preparati koji pomažu da postignete savršenu boju sadrže i brojne sastojke koji hidratiziraju kožu i umiruju je, no u cijeloj priči je najvažnije da ne zaboravite na zaštitu od sunca: proizvodi za ubrzano tamnjenje ne štite od štetnih zraka.

U slučaju da u tih par dana pretjerate i svoju kožu predugo izlažete suncu, umirite je preparatima koji sadrže nevenovo ili ulje slatkog badema – oni će umiriti nadražena područja i potaknuti samoobnovu kože. Ne zaboravite da prekomjerno izlaganje suncu oštećuje kožu i ubrzava njezino starenje pa zbog toga u svoju kozmetičku torbicu spremite neki od ovih preparata.

Linker
20. travanj 2024 06:18