Za dugoročne rezultate

Krajnje je vrijeme za IPL tretman: Evo što trebate znati prije prvog ‘blicanja‘

Jedan je od najpopularnijih načina uklanjanja dlačica, no prije no što počnete s Intense Pulse Light tretmanima, važno je dobro se educirati.

Intense Pulse Light tretman, poznatiji kao IPL, jedan je od najpopularnijih načina za uklanjanje dlačica. Nešto je dugotrajniji od depilacije, ali su i rezultati ovakvog uklanjanja dlačica dugoročniji od ostalih načina. Ipak, ako se pripremate za nadolazeću sezonu i planirate započeti svoje kućne tretmane, sada je krajnji trenutak za to. Naime, nakon tretmana je posebno važno neko vrijeme se ne izlagati sunčevoj svjetlosti pa ih je najbolje napraviti tijekom zimskih dana, a u nastavku donosimo nekoliko savjeta za sve one koji se pripremaju za prvo "blicanje".

IPL uređaj nije za svaki tip kože, ali ni dlačica

Za početak, važno je znati kako IPL uređaji funkcioniraju. Naime, osobe svjetlijih dlačica neće imati neke koristi od ovoga uređaja zbog manjka pigmenta, s obzirom na to da ovaj uređaj najbolje "prepoznaje" tamne dlačice koje će se nakon svega nekoliko tjedana vidno prorijediti i sporije rasti. IPL tretmani ne preporučuju se niti osobama tamnije puti, zbog toga što tamnija koža sadrži veću količinu melanina, a to znači i agresivnije reakcije.

image

Ako je vaš IPL uređaj namijenjen samo za uklanjanje dlačica na tijelu, nipošto ga nemojte koristiti na licu

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Ima li pomoći za vidljive kapilare na licu? Tri su moguća rješenja, ovisno o tipu kože

Depilacija - da ili ne?

Iako je iznimno učinkovita kada je u pitanju sporiji rast dlačica, prije tretmana IPL uređajem ne preporučuje se čupanje dlačica depilacijom. Naime, prije same depilacije dlačice moraju biti u fazi aktivnog rasta, odnosno svježe obrijane. Kada je riječ o brijanju, pripazite da vam ne promakne niti jedna dlačica kako se ne bi zapalila tijekom tretmana.

Zauvijek zbogom dlačicama?

Iako su izrazito funkcionalni, IPL uređaji ne mogu trajno odstraniti dlačice. Odnosno, one će se nakon nekoliko tjedana znatno prorijediti, ali je tretman potrebno ponoviti svakih nekoliko mjeseci kako se dlačice ne bi vratile na staro. Na početku, tretman bi trebalo raditi svakih tjedan dana, a kasnije su razmaci sve rjeđi.

image

Iako su izrazito funkcionalni, IPL uređaji ne mogu trajno odstraniti dlačice.

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Tajna hijaluronske kiseline leži u ispravnom nanošenju, otkrijte trikove za najbolje rezultate

Dlačice na licu

Nisu svi IPL uređaji namijenjeni za uklanjanje dlačica na licu. Iako postoje oni koji su pogodni za lice i tijelo, mnogi IPL uređaji nisu prilagodljivi pa je prilikom kupnje važno provjeriti ima li željeni uređaj nastavak za lice. Ako se ispostavi da je namijenjen samo za uklanjanje dlačica na tijelu, nipošto ga nemojte koristiti na licu.

Intenzitet svjetla

Većina IPL uređaja nudi opciju pojačavanja svjetla, a ako se pripremate za svoj prvi tretman, intenzitet biste trebali postaviti na najslabije. Nakon što se koža privikne, možete polako povećavati intenzitet, no nikako na osjetljivim područjima poput bikini zone.

Linker
05. ožujak 2024 16:41