Ana Mihalić
Zbogom narančinoj kori

Najpopularnija metoda uklanjanja celulita osvojila i Maju Bajamić

Najpopularnija metoda za oblikovanje tijela ove je sezone osvojila i pjevačicu MAJU BAJAMIĆ: drveni valjci koji izgledaju kao srednjovjekovne sprave za mučenje jamče ugodnu masažu i razgradnju masnih stanica

Premda futuristički uređaji za oblikovanje tijela nude čuda uz malo truda, ipak im može konkurirati – ručni rad. Među najpopularnijim tretmanima za uklanjanje celulita je maderoterapija, za kojom je zavladala takva pomama da u kozmetičkim salonima imaju liste čekanja. Pojam “maderoterapija” nastao je od španjolskog izraza “madera” (drvo). Riječ je o masaži koja je osmišljena u Kolumbiji, a na glasu je kao izuzetno učinkovita u razbijanju celulita, ili bi možda bilo prigodnije reći - razvaljivanja.

Ana Mihalić

Posebno oblikovanim drvenim masažerima va­­­­ljaju se područja na kojima se najčešće nakupljaju celulit i suvišna tekućina, poput bokova, stražnjice, trbuha, donjeg dijela leđa, nadlaktica... Valjci nalikuju onima za tijesto, a zbog naizgled nazubljenih površina u šali ih se često uspoređuje sa srednjovjekovnim spravama za mučenje. No taj neobični alat zapravo donosi olakšanje, kaže pje­­vačica Maja Bajamić (25) koja se uoči ljetnog “razotkrivanja” odlučila za maderoterapiju u za­­grebačkom salonu Vikler i Ruž.

Maja Bajamic, madoterapija, Arimed, 06062018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić

- Pobornica sam svega prirodnog pa mi baš go­­di dodir drva. Prije dolaska na tretman, dan sam započela televizijskim snimanjem, a potom sam bila na treningu. Stoga mi je višestruki učinak ove masaže idealan - osim što “obrađuje” tkivo, ujedno opušta napete i bolne mišiće - kaže Maja i dodaje da je posljednjih mjeseci živjela sto na sat jer je uz nastupe u TV showu Tvoje lice zvuči poznato - u kojem je i pobijedila - snimala pjesme za koje je sama napisala tekst i glazbu.

zagreb 07.05.2017
Maja Bajamic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Unatoč takvom tempu, svaki dan nađem vremena za tjelovježbu - ističe pjevačica koja posebno voli vožnju biciklom, ples i džudo. Briga o zdravlju joj je primarna, kaže, a kozmetički tretmani dobrodošla su potpora. Maderoterapija je znatno učinkovitija ako pijete dovoljno tekućine i pazite na prehranu jer na taj način otpadne tvari “iscijeđene” uz pomoć valjaka lakše izlaze iz organizma, kaže Vanja Bukaić, terapeutkinja u salonu Vikler i Ruž i edukatorica u Arimed Učilištu za beauty i wellness.

- Klijenti nam često kažu da im je maderoterapija ugodnija nego klasična anticelulitna masaža, a mnogi je biraju i zato što žele temeljitu “obradu” na prirodan način, bez uređaja s elektrodama i sondama. Glatkim drvenim masažerima odlično se drenira limfni sustav i potiče razgradnja masnih stanica. Pritom su vrlo važni stručnost i osjećaj masera - pokreti trebaju biti fluidni, a pritisak ne smije biti prejak kako ne bi nastali podljevi i modrice. Promjene su najčešće vidljive već nakon prvog ili drugog tretmana, a za izrazitije rezultate potrebno je barem pet do deset dolazaka. Maderoterapija se dobro podnosi, ali ne preporučuje se osobama koje imaju problema s proširenim venama ili bilo kakve akutne upale - objašnjava terapeutkinja dodajući da tretman cijelog tijela (ruke, noge, trbuh, leđa) traje jedan sat i stoji 300 kuna. Preporučuje se kura od 5 do 10 tretmana s razmacima od dan-dva. Sve je popularnija i masaža drvenim valjcima ugrađenima u uređaj koji je konstruiran tako da se na valjke može sjesti ili se na njih nasloniti, ovisno o tome koji dio tijela se želi masirati. - Uređaj Rollen Fit s istodobnim učinkom vježbanja i masaže odlično učvršćuje figuru i reducira celulit. Tretmani su najučinkovitiji u kombinaciji s drugim metodama oblikovanja tijela, a mogu se primjenjivati i zasebno. U tom slučaju potrebna su dva do tri dolaska tjedno, barem mjesec dana - kaže Branka Habek, vlasnica studija HB.

“Rolanje” na uređaju, za razliku od ručnog, ne zahtijeva razodijevanje nego laganu sportsku odjeću, poput tajica. Brzina rotiranja valjaka može se podesiti i mogu se masirati razni dijelovi tijela: stopala, noge, ruke, trbuh, leđa...

Linker
25. travanj 2024 13:46