U MAKE-UPU I NJEZI

Neki to vole ljubičasto: U novim kolekcijama kozmetike magnetski privlačna nijansa ima glavnu riječ

U novim kolekcijama šminke, pa i njegujuće kozmetike, pretapaju se sve nijanse boje koja simbolizira moć, dok moderne parfemske kreacije mirišu na tradicionalnu notu lavande.

Ovoga ljeta ljubičasta nije glavna u šminkanju (mnogo su, primjerice, istaknutiji ružičasti, plavi i zlaćani tonovi), ali u gotovo svakoj aktualnoj kolekciji nalazi se barem jedan neodoljivi komad te boje, koja simbolizira moć i veličanstvenost, ali i mistiku, kreativnost i umjetnost, idealne da u make-up unese dozu odvažnosti i ekstravagancije. Posebno su raskošne palete sjenila - jer s ljubičastom se mogu postići spektakularni smokey eyes efekti. Svoju magnetsku privlačnost pokazuje i u visokopigmentiranim ruževima te lakovima za nokte izrazito "punima" bojom. Ljubičasti pigmenti koriste se i za "brisanje" nepravilnosti: s korektorima i primerima odlično se prikrivaju mrlje te žućkasti i sivkasti tonovi kože pa se lice doima odmornijim i blistavijim.

First Light Priming Filter primer ujednačuje ten 135 kn BECCA

Peptide4 Adaptive dnevna krema 437,50 kn i Plumping Pillow Facial noćna maska 509 kn ELEMIS

Creamy Whip pjena za kupanje s mirisom orhideje 84,90 kn ORGANIQUE

Šamponi i regeneratori obogaćeni ljubičastim pigmentima preporučuju se plavušama za neutraliziranje neželjenih žutih i narančastih tonova koji se mogu pojaviti nakon bojenja kose. U nekim kozmetičkim proizvodima ljubičasta potječe iz prirodnih sastojaka: cvjetnih esencija poput lavande i ljubičine (takozvane noćne frajle), bobičastog voća, kristala ametista... S druge strane, kozmetička ambalaža često se boji u ljubičasto kako bi se naglasilo moćno djelovanje proizvoda (npr. revitalizirajuće, energizirajuće). Ne zaboravimo miris ljubičastog - parfemske kuće na nove načine reinterpretiraju lavandu, uklapajući ovu klasičnu notu u moderne kreacije.

This Is Me dugotrajni ruž 17,90 kn ESSENCE

Innocence Evette lak za nokte 105 kn ZOYA

Jorgovan mirisno ulje za kožu i kosu 44,90 kn NEVA19 1 8 .

Ukusni balzam za usne u boji 176,70 kn L’OCCITANE

Blond Absolu UltraViolet maska za obojenu plavu kosu, 296,40 kn KÉRASTASE

The Edgy Lilac paleta sjenila 39,90 kn CATRICE

Linker
19. travanj 2024 22:54