Profimedia, Alamy
BRINITE O NJOJ

Njega kože mijenja se s godišnjim dobima, ovo morate znati tijekom ljeta

Najbolja njega za kožu mijenja se s godišnjim dobima. S obzirom na to da je zimi izložena niskim temperaturama i hladnom vjetru, a ljeti upravo suprotnome nije nimalo čudno što smjena sezona zahtijeva i "smjenu" beauty rutine. Ali, što to znači za piling?

Pilingom kože odstranjujemo svu nakupljenu prljavštinu i mrtve stanice te se zimi preporučuje tri puta tjedno. Ipak, to pravilo, osobito ako niste vjerni kremama za zaštitu od sunca, ne vrijedi i ljeti. Zapravo, sve ovisi o tome koliko se izlažemo suncu i koliko smo aktivni te, naravno, tipu naše kože: oni s osjetljivijom bi ga trebali koristiti najviše jedanput tjedno, dok se općenito u ljetnim mjesecima treba pridržavati pravila da je sve više od dva puta - previše.

Ako ćete boraviti u prirodi duže vrijeme, a osobito ako ćete biti cijelo vrijeme pod direktnim suncem i niste baš savjesni po pitanju nanošenja krema za zaštitu, izbjegavajte piling.

Piling je odličan za pripremu za ljetne mjesece jer ćemo njima ukloniti odumrle stanice, pročistiti pore i ojačati mikrocirkulaciju. Zahvaljujući njemu, naša će koža bolje upijati sastojke iz preparata: od sredstava za zaštitu od sunca pa sve do hidratantnih krema i losiona nakon sunčanja, a odlična je priprema i za depilaciju. S obzirom na to da nam stiže vrijeme kada se izležavamo na suncu, ali i pojačano znojimo, javlja se problem začepljenih pora i pojave akni što zahtijeva detaljan piling - ipak, za osjetljivu kožu on se ljeti preporučuje samo jedanput tjedno, dok je za sve ostale preporuka da se koristi najviše dva puta. Odabrali smo preparate s kojima ćete i ljeti imati blistavu kožu, ujednačeno ćete potamniti i riješit ćete se začepljenih pora.

Tan Enhancing Body Polish piling za tijelo, St.Tropez (119 kn); Good Luck Scrub piling za tijelo, Rituals (159 kn); Piling sol za tijelo Citronovac, L'occitane (249 kn)

Lés Delices Cotton Candy Body Scrub piling za tijelo, Douglas (79,90 kn); Piling za tijelo s narančom, Organic Shop (31 kn); 100% SPA Šećerni piling za tijelo, Afrodita Cosmetics (45,99 kn)

Linker
16. kolovoz 2022 20:13