ISTOCKPHOTO
Zdrava koža

Njega pri ruci: Kako zadržati nježne dodire i u teškim zimsko-pandemijskim uvjetima

Osim što su izložene temperaturnim šokovima, ove su sezone ruke i na udaru dezinficijensa pa da biste im nadoknadili prirodnu masnoću, birajte njegu obogaćenu uljima, voskom, maslacem...najbolji izbor idealnih preparata za njegu ruku donijela je Gloria IN.

Osim što su izložene temperaturnim šokovima, ove su sezone ruke i na udaru dezinficijensa pa da biste im nadoknadili prirodnu masnoću, birajte njegu obogaćenu uljima, voskom, maslacem...najbolji izbor idealnih preparata za njegu ruku donijela je Gloria IN.

U hladnijem razdoblju godine mnogima u njezi tijela postanu osobito problematične - šake, jer se koža dvostruko isušuje: kako zbog sve niže temperature vani, tako i u (pre)grijanim zatvorenim prostorima. Ove godine problem se “utrostručio“ jer se zbog zaštite od koronavirusa preporučuje prati i dezinficirati ruke još češće nego inače.

image
Birajte kreme sa superhranjivim formulama.
MERCEDES FITTIPALDI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Pojačanim ispiranjem uklanjaju se nečistoće i mikrobi, ali i prirodne masnoće i druge tvari koje koža sadrži kako bi bila otporna na vanjske utjecaje. Koliko god se trudili odabrati što blaže sapune i dezinficijense, koža nerijetko postaje toliko suha i osjetljiva da burno reagira crvenilom, pucanjem i osjećajem pečenja.

Studio Shanghai Edition - Soft As Silk set s tri mirisne kreme obogaćene ekstraktom šipka 194 kn ARTISTRY

image
Studio Shanghai Edition - Soft As Silk set
FOTOGRAFIJE: CRAIG LUZUM

Da biste umanjili štetu, ne izlazite van s mokrim rukama te po mogućnosti nosite rukavice. Trebalo bi koristiti i zaštitne rukavice pri pranju posuđa i čišćenju doma, odnosno pri bilo kakvom kontaktu s deterdžentima i kemijskim sredstvima. Uvijek imajte uza sebe kremu za ruke kako biste je mogli nanijeti kad god vam se pruži prilika.

The Ritual of Happy Buddha balzam za ruke s esencijama naranče i cedrovine, 89,90 kn, RITUALS

image
Rituals The Ritual of Happy Buddha
FOTOGRAFIJE: RITUALS PROMO

Birajte kreme sa superhranjivim formulama koje osim hidratantnih sastojaka sadrže i lipide, odnosno masnoće nužne za zadržavanje vlage i izgradnju vanjskog zaštitnog sloja kože - hidrolipidne barijere. Upravo zato mnoge kreme i balzami za ruke obogaćeni su prirodnim voskovima, uljima i maslacima. Ako je na proizvodu navedeno da sadrži ceramide, također je riječ o lipidima.

Hommage à la Beauté Ambra hidratantna krema s mirisom ambre, 19,90 kn, NEVA1918

image
Neva1981 Hommage à la Beauté Ambra
FOTOGRAFIJE: NEVA1918 PROMO

Ceramidi su, naime, posebna skupina lipida (nazivaju se još i fosfolipidima) koji tvore zaštitni “crijep” površinskog sloja kože. Među poželjnim su revitalizirajućim sastojcima i dekspantenol (provitamin B5), vitamini A, E i F, ali i minerali poput magnezija te ureja koja je važna za zadržavanje vlage u koži.

Cold Plasma + Hand Therapy intenzivni obnavljajući tretman sadrži vitamine A, E i F, fosfolipide i aminokiseline 225 kn, PERRICONE MD

image
Perricone MD Cold Plasma + Hand Therapy
FOTOGRAFIJE: MARCUS MEISLER

Ruke će se lakše oporaviti ako im osim dnevne njege priuštite i noćnu - navečer prije spavanja svakako nanesite kremu jer koža se noću intenzivnije obnavlja nego danju. Ako to nije dovoljno da se koža umiri i oporavi, posavjetujte se s dermatologom.

Balzam s glicerinom i uljem jojobe pruža trenutno olakšanje suhim i ispucalim rukama 12,90 kn, AVON

image
Avon Balzam s glicerinom i uljem jojobe
FOTOGRAFIJE: AVON PROMO

Upale, pukotine i ranice na rukama moraju se zacijeliti jer su inače otvoren put za ulazak bakterija i drugih mikroba u organizam.

Rose Calisson krema s karite maslacem, esencijama ruže i kokosovim uljem 64,30 kn L’OCCITANE

image
L'Occitane Rose Calisson
FOTOGRAFIJE: L’OCCITANE PROMO
Linker
26. travanj 2024 23:06