Zaista je lako

Pripremite se za ljeto! Jeste li znali da se celulita možete riješiti kod kuće u sedam jednostavnih koraka?

Iako ne izgleda estetski privlačno, celulit je potpuno normalan i zabluda je da ga imaju samo osobe s viškom kilograma jer može biti prisutan na raznim tipovima tijela. Ipak, borba s njim nikada ne prestaje, a ako ste i vi među onima kojima on ide užasno na živce, sljedeći savjeti dovest će vas do fenomenalnih rezultata.

Celulit je jedan od najljućih ženinih neprijatelja, a ni muškarci nisu imuni na njega. Ono što je najgore, svi ga imamo, samo što je nekima više, a nekima manje vidljiv.

Celulit nastaje zbog nedovoljne sposobnosti organizma da se riješi suvišnog otpadnog materijala pa se on gomila u masnim stanicama pod kožom. Te stanice stvaraju pritisak na površinu kože te je deformiraju i stvaraju efekt "narančine kore".

Jedan od najvećih uzroka celulita su loše životne navike - nezdrava prehrana, pušenje, premalo fizičke aktivnosti...Dakle, ono što smo već čuli nebrojeno mnogo puta. Iako za celulit još uvijek nema instant lijeka, upornim provođenjem nekih drugih, zdravijih navika možemo smanjiti njegovu količinu i vidljivost.

Ako ste već nekoliko puta krenuli u borbu protiv ovog napasnika i niste postigli zadovoljavajuć rezultat, možda ste se fokusirali samo na jednu rutinu ili je niste dovoljno redovito i dugo provodili. Kako biste konačno postigli vidljive promjene u izgledu i tonusu kritičnih dijelova kože, slijedite ovih sedam jednostavnih koraka i ubrzo ćete primijetiti smanjenje narančine kore.

Spremni? Krenimo!

Suha masaža

Jeste li već čuli za suho četkanje kože? Riječ je o masaži kritičnih zona poput bedara, stražnjice, listova ili trbuha četkom s prirodnim dlačicama, dovoljno čvrstim, ali ne jako grubim. Suho četkanje izvodi se neposredno prije tuširanja na suhu kožu, od stopala prema srcu, pokretima u jednom smjeru - najbolje prema gore.

image
Suho četkanje provodi se ravnim potezima od stopala prema gornjim dijelovima tijela.
PEXELS

Ovakva vrsta masaže potiče protok limfe, poboljšava cirkulaciju i pomaže ukloniti višak vode iz tijela. Također, "četkanje" razbija masne stanice i uklanja mrtve stanice kože, ostavljajući je glatkom, sjajnom i s manje vidljivog celulita.

Vježbe snage

Iako je to mnogima najnaporniji korak u rješavanju celulita, nema rezultata bez vježbanja! No, ne trebate dane provoditi u teretani već možete vježbati i kod kuće. Cardio odnosno aerobne vježbe dobre su za topljenje masnog tkiva i poboljšanje kondicije, ali nemojmo zaboraviti ni na vježbe snage koje oblikuju mišiće.

Naime, vježbe snage poput čučnjeva, planka ili iskoraka dobre dat će vam čvrstoću i volumen, a kada odradite ovakav trening, trošit ćete kalorije i dok mirujete. Na YouTubeu postoji hrpa tutorijala s vježbama kojima možete pokrenuti cijelo tijelo.

Dovoljno vode

I sami znate koliko je voda važna za zdravlje organizma i lijep izgled kože. Celulit ispod vaše kože pohranjuje toksine koji se mogu nakupiti u stanicama ako vodite nezdrav način života, bez obzira na oblik vašeg tijela ili broj kilograma. Voda održava kožu hidratiziranom i napetom te ispire toksine.

image
Ako vam je obična voda dosadna i nimalo ukusna, oplemenite je kriškama limuna i krastavca.
PEXELS

Preporučena dnevna količina vode koju biste svakako trebali popiti ovisi o klimatskim uvjetima, godišnjem dobu, vašoj tjelesnoj masi i zdravstvenom stanju te o tome koliko ste aktivni. Iako se za žene preporučuje do dvije litre vode dnevno, pijte je kada imate potrebu, ali nikako manje od pet do šest čaša dnevno. Ako vam obična voda nije toliko ukusna, obogatite je kriškama limuna, naranče ili čak krastavca.

Anticelulitni pomagači

Kako biste dodatno potaknuli izlučivanje viška vode, poboljšali tonus kože i njezinu čvrstoću, preporučuje se upotreba takozvanih "pomagača" u obliku anticelulitnih krema i gelova.

image
Kozmetika Afrodita profesionalna linija protiv celulita sadrži tri proizvoda koji se koriste zajedno za maksimalan učinak.
PROMO

Kozmetika Afrodita ima dugogodišnje iskustvo u stvaranju cjenovno prihvatljivih i učinkovitih anticelulitni boostera, a liniju Afrodita Professional obogatila je novim proizvodima za anticelulitnu njegu kod kuće:

image
Kozmetika Afrodita Professional Anticelulitna krema s učinkom grijanja FAT BURNING.
PROMO

1. Anticelulitna krema s učinkom grijanja FAT BURNING Afrodita Professional koja smanjuje obujam te skladištenje masnih jastučića u potkožnom tkivu, povećava prokrvljenost kože i smanjuje opseg kritičnih dijelova tijela.

image
Kozmetika Afrodita Professional Anticelulitni gel s učinkom hlađenja BODY SLIMMING.
PROMO

2. Anticelulitni gel s učinkom hlađenja BODY SLIMMING Afrodita Professional koji je odličan za one koji imaju problema sa zadržavanjem vode u tijelu, naticanjem i bolovima u nogama. Ovaj gel ima učinak hlađenja koji opušta i osvježava.

image
Kozmetika Afrodita Professional Čudesna krema za oblikovanje i učvršćivanje BODY SHAPING.
PROMO

3. Čudesna krema za oblikovanje i učvršćivanje BODY SHAPING Afrodita Professional idealan je završni korak nakon tuširanja - obnavlja oštećeno vezivno tkivo, poboljšava čvrstoću i strukturu kože te kožu čini glatkom i mekanom.

Kako biste iz sva tri proizvoda izvukli najbolji rezultat, primjenjujte ih zajedno, ali naizmjenično - prvi dan zagrijte kritične zone, drugi dan ih hladite, a svake večeri kožu učvrstite čudesnom kremom za oblikovanje i učvršćivanje.

Hrana bogata antioksidansima

Ako jedete puno rafinirane, prerađene ili masne hrane, sve to može doprinijeti slaboj cirkulaciji koja neće potaknuti prirodne probavne procese tijela da isprazni toksine, ali će pokrenuti pojavu celulita.

Prehrana bogata antioksidansima, posebice vitaminima A, C i E, uz dodatak selena, mangana, cinka i bakra može pomoći u sprečavanju oštećenja stanica i stvaranja onih neprivlačnih rupica.

Dakle, ako već niste, u svoju prehranu uvrstite jaja, jabuke, soju, špinat, borovnice, jagode, cvjetaču, kikiriki i salatu kristalku koji su bogati fosfolipidom lecitinom. On je važan za stvaranje staničnih membrana i sprječava 'odlaganje' masti na površini kože. Dobar tek!

Proteini

Još jedan važan sastojak u borbi protiv celulita su, naravno, proteini. Osim što su važni za izgradnju mišića, potiču i jačaju proizvodnju kolagena i elastina koji kožu čine elastičnom, jedrom i napetom te tako smanjuju vidljivost narančine kore.

image
I zdrav ručak može biti ukusan!
PEXELS

Kako biste svoj meni obogatili proteinima, dodajte mu više nemasnog mesa, orašastih plodova, ribe, jaja, obranog mlijeka i mahunarki, a nemojte zaboraviti ni na mikronutrijente koje sadrži voće i povrće.

I zadnje, ali ne manje važno...

Navika koju radimo često i nekada potpuno nesvjesno jest križanje nogu tijekom sjedenja. Koliko god je to elegantno i pristojno, toliko je i pogubno, ne samo za naše vene, već i za izgled naših bedara i listova. Zadržavanje iste poze satima može dovesti do porasta krvnog tlaka i poremećaja u cirkulaciji, što, naravno, utječe i na stvaranje masnih naslaga.

Sada kada imate sve potrebne savjete za borbu protiv narančine kore, skoknite do Afrodita Shopa u Zagrebu – Vlaška 41, Frankopanska 7 i Galleria Business Center Iblerov Trg 10 ili na Afrodita webshop i opskrbite se korisnim pomagačima. I ljeto može početi!

Linker
16. travanj 2024 09:12