Topli dani zovu

U pet lakih koraka: Njegovana stopala kao iz pedikerskog salona, bez srama uskočite u sandale

Trikovima kojima se služe profesionalni pedikeri možete i kod kuće u kratkom vremenu postići njegovan izgled svojih stopala.

Ljetne temperature su nas zaskočile i mnogi ćemo iz zimskih cipela uskočiti ravno u sandale. Da bi bezbrižno pokazali stopala, pogotovo nakon godine u kojoj su mnogi izbjegavali odlaske u salone za uljepšavanje koji nisu baš neophodni, sastavili smo listu stvari koje možete učiniti kod kuće kako biste se u kratkom roku pripremili za ljetnu obuću. Donosimo pet lakih koraka da ponosno obujete sandale i prošećete na suncu.

Počnite s noktima

Jednostavno obratite pažnju na duljinu noktiju na nožnim prstima. Oim uobičajenih škarica, grickalica i drugog pribora, profesionalni pedikeri za uređivanje noktiju koriste kvalitetne turpije - baš kako se oblikuju i nokti na rukama.

image
Pedikuru možete napraviti i sami kod kuće.
UNSPLASH

Uklonite grubu kožu

Trik iz salona je da se ulanjanje i fino poliranje kože uvijek radi na - suhoj koži. Kada su nam stopala mokra, problematični dijelovi omekane, ne ukloni ih se dovoljno dobro. Uz to mokra kože sklonija je infekcijama.

Hidratacija je ključna

Mnogi mažu svaki drugi dijelić tijela, ali zaborave na stopala. Pogotovo nakon turpijanja kože obavezno se na stopala nanosi hidratantna krema. U svakoj drogeriji postoje i specijalizirane kreme za stopala, koja naravno, imaju bolji učinak od običnih. Steknite naviku svakodnevnog mazanja kože na stopalima; najzahvalije ih je namazati prije spavanja.

Čiajte i: Zvuči teško, ali nije nemoguće! Kako nanijeti proizvod za zaštitu od sunca preko make-upa?

image
Lijepo uređena stopala mogu 'podnijeti' svaku boju laka za nokte.
UNSPLASH

Piling i za noge

Kao i koža na licu, dekolteu ili bedrima, tako će se i koža na stopalima preporoditi nakon kvalitetnog piling-tretmana. Kada radite piling stopala, koncentrirajte se na suhe dijelove, petu i jastučiće ispod prstiju, kao i na prostor između prstiju. Nakon ovakvog tretmana, koža će naprosto zablistati - i ne zaboravite je nakon sušenja namazati kremom.

Poigrajte se lakovima za nokte

Svi znamo kako kvalitetan lak razigrane boje može promijeniti dojam prstiju i stopala. Nanesite svježi sloj boje (svjetlije boje najviše laskaju stopalima), a nakon što se boja osuši, preko nje nanesite proziran zaštitni lak - kako bi lak što dulje trajao. Nakon što se i drugi sloj osuši, nećete pogriješiti da na noktiće i kožu oko njih nanesete ulje za njegu noktiju i protiv stvaranja zanoktica.

Nakon ovoga samo trebate odabrati sandale u kojima ćete ponosno pokazati svoja uređena stopala!

Linker
26. ožujak 2024 01:18