nova snaga

Wellness za vlasište: Pravi je čas za brigu oko osnaživanja kose

I zvijezde pate zbog ispadanja kose, a osnaživanje kose je top tema u ovo doba godine, preparatima jednako nježnim i brižnim kao što su oni za njegu lica.

U industriji ljepote sve je raširenija krilatica da vlasište zaslužuje jednaku pažnju kao i lice, što je rezultiralo velikim bumom proizvoda za kosu koji se baziraju na "čistim" sastojcima - uz obveznu napomenu da su veganski, odnosno dobiveni bez okrutnosti prema životinjama i bez sastojaka životinjskog porijekla. O tome koliko to postaje unosan biznis svjedoče holivudske zvijezde koje su prošle godine lansirale vlastite linije za njegu kose - Priyanka Chopra Jonas predstavila je brend Anomaly, koji se hvali prirodnim sastojcima iz održivog uzgoja, a potom je i Jennifer Aniston prema sličnom "receptu" izašla na tržište s linijom LolaVie.

image

Nicole Kidman

VEGAMOUR

Ove godine je pak Lily Collins, zvijezda serije "Emily u Parizu", postala ambasadorica brenda Living Proof, a oskarovka Nicole Kidman počela je surađivati s brendom Vegamour koji se bavi "ekologijom vlasišta". Nicole ističe da su proizvodi bez štetnih kemikalija vratili snagu njezinoj kosi iscrpljenoj bezbrojnim tretmanima kojima se podvrgavala zbog raznih uloga.

Osnaživanje kose doista jest top tema jer uslijed stresnog načina života, koji za sobom povlači bolesti štitnjače i druge hormonske poremećaje, mnogi su iskusili pojačano ispadanje kose, često praćeno preosjetljivošću vlasišta, prhuti i drugim tegobama. Stoga su tretmani za kosu postali svojevrsni wellness rituali koji joj vraćaju zdravu energiju i sposobnost samoobnove.

image

ASEBON FORTE losion za vlasište s ekstraktom iz korijena lindere

ASEBON

ASEBON FORTE losion za vlasište s ekstraktom iz korijena lindere, regenerira stanice folikula i sprječava prijevremeno ispadanje kose, 79,90 kn (10,60 €).

image

HAIR RITUEL BY SISLEY revitalizirajući šampon s uljem kamelije

SISLEY

HAIR RITUEL BY SISLEY revitalizirajući šampon s uljem kamelije i aktivnim sastojcima za volumen kose, 499 kn (66,23 €).

image

GROW GORGEUS masku za kosu i vlasište s ceramidima iz pšenice

GROW GORGEUS

GROW GORGEUS masku za kosu i vlasište s ceramidima dobivenim iz pšenice (33 €) koristi Nicole Kidman.

image

KLORANE šampon s galangom

KLORANE

KLORANE šampon s galangom, biljkom iz porodice đumbira, učinkovito uklanja prhut, 84,00 kn (11,15 €).

image

FORCAPIL Fortifiant šampon s keratinom i provitaminom B5

FORCAPIL

FORCAPIL Fortifiant šampon s keratinom i provitaminom B5 jača vlakna kose i vraća vitalnost, 72,42 kn (9.61 €).

image

KIEHL‘S nježan piling za masno vlasište s morskom soli

KIEHL‘S

KIEHL‘S nježan piling za masno vlasište s morskom soli, salicilnom kiselinom i aminokiselinama za detoksikaciju, 381 kn (50,57 €).

Linker
10. travanj 2024 01:22