Modni leksikon Simona Antonović

Modni fetiš: Kad na ženskom odjelu ne pronađe ono što joj se sviđa, poznata make-up artistica zaviri na - muški

Vlasnica zagrebačkog make-up studija Simona i službena make-up artistica francuske modne kuće Chanel za područja Središnje i Istočne Europe i Mediterana ima profinjeni stil odijevanja u kojem dominira jedan upečatljiv odjevni predmet.

Premda je iza kamera i fotografskih objektiva, poznata hrvatska vizažistica Simona Antonović (42) bez problema mi mogla biti zvijezda modnih editorijala. Vitka i nježnog izgleda, vlasnica zagrebačkog make-up studija Simona i službena make-up artistica francuske modne kuće Chanel za područja Središnje i Istočne Europe i Mediterana ima profinjeni stil odijevanja u kojem dominira jedan upečatljiv odjevni predmet i atraktivni detalji.

Njene su kombinacije istodobno praktične i nosive jer Simona, koja je nekoliko sezona kao članica timova slavnih make-up umjetnika Pat McGrath i Petera Philipsa radila na Paris Fashion Weeku, ponekad na snimanjima zna provesti čitav dan.


Kako biste sami opisali svoj stil odijevanja?

- Smatram da je jednostavan i minimalistički, takozvana klasika s pomakom, a trenutačno sam u fazi nošenja muških odijela. Kako još nisam našla dobra predimenzionirana ženska odijela, kupujem ih na muškom odijelu, a najviše volim modele varaždinske tvrtke Varteks i švedskog Arketa.

Koje komade odjeće i detalja preferirate te koje “kriterije” moraju ispuniti da biste ih odabrali?

- Moj su standard dobre traperice ili hlače muškog kroja glačane na crtu, u kombinaciji s atraktivnom vestom i potkošuljom, a od obuće tenisice i čizme. Od nakita volim naušnice i prstenje, i to obavezno od zlata ili zlatne boje.

Koji je vaš ključni komad aktualne jesensko-zimske sezone?

- Definitivno kaput predimenzioniranog, “muškog” kroja jer ne volim strukirano i usko. Obožavam kapute francuske dizajnerice Isabel Marant i švedskog brenda COS.

Kad idete u kupnju, vodite li se razumom ili osjećajima?

- O tome koliko ću potrošiti na novu odjeću i modne dodatke u posljednje vrijeme odlučuje isključivo razum. No, ipak kupujem stihijski - jer ionako, kao i većina nas, uvijek smatram da nemam što odjenuti.

Gdje najčešće kupujete?

- U posljednje vrijeme sve kupujem online, na stranicama Net-a-Porter, Yoox, Farfetch i sličnima. Primijetila sam da otkako kupujem na taj način, kupujem puno manje, jer kad ne vidim odjeću uživo, dobro razmislim prije nego što nešto kupim.

Koji su vaši omiljeni brendovi?

- Na prvom mjestu Chanel, a potom i Celine, Acne, Balenciaga i Saint Laurent. Od high street brendova COS i Arket.

Imate li modni fetiš?

- Trenutno odijela. A trajno cipele - opsjednuta sam tenisicama, imam ih raznih modela, a s obzirom na prirodu posla zbog kojeg sam cijeli dan aktivna, jako mi je važno da nisu samo lijepe već i udobne. Stoga sam vjerna modelima Adidas Ultraboost i New Balance. Obožavam i nakit. Kako imam sitne ruke i tanke prste, najbolje mi pristaje tanje prstenje, zato si kod naušnica dam oduška pa ih imam gomilu. No, bez obzira jesu li krupnije ili sitnije, moraju biti minimalističnog dizajna.

Koliko se vaš stil mijenjao tijekom godina?

- Promijenio se, naravno. Kada sam se odselila u London krajem 90-ih, taj me grad inspirirao u svakom smislu i potaknuo na slobodu razmišljanja i odijevanja, tako da sam u sljedećim godinama puno eksperimentirala i uživala u bojama, uzorcima i raznim stilovima.

Koje vam je najotkačenije modno izdanje iz tog perioda?

- Kako sam se u Londonu bavila i modelingom, jednom su me za poznati frizerski salon Vidal Sassoon ošišali i obojili u punk stilu koji me dosta obilježio u adolescentskoj dobi. To mi je bio takav modni poticaj da sam uživala u stilskim izazovima. Sjećam se da su me turisti fotografirali na cesti svakodnevno.

Je li se vaš stil promijenio otkako ste postali majka dvogodišnje Lise?

- Ne osobito, možda samo češće nosim tenisice.

Linker
16. travanj 2024 19:38