nova sezona pred vratima

Apsolutni jesenski must have! Donosimo modele gležnjača koje će vladati nadolazećom jeseni

Svaka sezona piše svoja pravila, a čini se da ova samo utvrđuje već postojeća. Pogledajte koji modeli čizmica su se zadržali na modnoj sceni i ove jeseni!

Balonere, sakoe i kardigane sve češće viđamo po ulicama, a na red lagano dolazi i omiljena jesenska obuća - gležnjače. Tu svestranu obuću već možemo pronaći u trgovinama u svim varijacijama i bojama, a možemo ih uklopiti u svaki modni stil - ovisno o modelu i prigodi.

Čitajte i: Tri hit komada obilježit će nadolazeće jesenske dane! Nosite ih uz otkačene futurističke ili pak retro detalje

Dok neki modeli gležnjača nikada nisu ni izašli iz mode pa ih svake godine viđamo u aktualnim izlozima, drugi se konstantno vraćaju. Nadolazeća sezona nije puna iznenađenja, ali je potvrdila neke jesenske modne trendove koji su se prethodnih godina tek formirali.

Kaubojke se ne predaju

Ovaj naizgled ležeran komad obuće koji se može prikrasti i u elegantnije modne kombinacije već nekoliko godina ne izlazi iz mode, a čini se da ni ne planira tako skoro. Sve poznatije high street trgovine koje diktiraju trendove prepune su ovog popularnog modela gležnjači u klasičnim jesenskim zagasitim bojama, među kojima se ponegdje pronađe i neki model s uzorkom koji iskače iz mase - za one modno odvažnije. Brušena koža, sjajni modeli i razne varijacije na temu kaubojki dostupne su u trgovinama koje čekaju da odaberete one koje najbolje opisuju vaš modni izričaj.

image
Goodyear welted leather boots - 2 199,90 kn
MANGO
image
Čizmice na petu od brušene kože - 449,90 kn
ZARA

Čitajte i: Obožavamo slojevito! Izdvojili smo pet modnih trendova zbog kojih se radujemo jeseni

Elastična tkanina

Unazad par godina na društvenim mrežama gdje se rađaju modni trendovi koji se šire nevjerojatnom brzinom, pojavile su se "čarape-gležnjače", odnosno gležnjače od elastične tkanine koje su ubrzo postale apsolutni hit. Na visokoj ljestvici trendova nalaze se i ove jeseni pa ih možete pronaći u svim popularnim high street trgovinama u raznim bojama.

image
Polučizmice s potpeticom od tekstila - 349,90 kn
ZARA

Vojničke gležnjače

Za stilove s karakterom tu su vojničke gležnjače, modni evergreen kojeg možemo pronaći u svim bojama, uzorcima i veličinama. Lakirane, gležnjače od brušene kože, one s vojničkim uzorkom - birajte sami i upotpunite svoju jesensku modnu priču.

image
Lace-up leather boots - 549.90 kn
MANGO
image
Lace-up leather boots - 449,90 kn
MANGO

Široka peta

image
Kožne čizmice s potpeticom - 449,90 kn
ZARA

Ako ste obožavateljica širokih potpetica, onda iz svojih ljetnih sandala sa širokom petom možete uskočiti u gležnjače takve vrste. Osim što su totalno "in", zahvaljujući debljoj potpetici udobnije su za nošenje, a možete ih odabrati i za večernji izlazak, ali i za poslovni sastanak ili kavu.

Linker
12. travanj 2024 06:54