Nosite ju sa stilom

Boja koja fascinira! Anni Wintour je bezlična, a nama je odraz profinjene elegancije

Zbog svoje svjetline komadi bež nijanse idealan su izbor za ljetne dane. Nosite ih uz modne dodatke zlatne i crne boje koji će im dati moćnu modnu auru.

Nijedna boja nije toliko podcijenjena kao bež. - Bež? Ma, bjež‘ - rekla je jednom prilikom Anna Wintour, alfa i omega američkog Voguea, dok je britanska kraljica Elizabeta II. smatra bezličnom i nedostojnom svoje funkcije. Doduše, suverenka se možda referirala na činjenicu da bež tonovi koincidiraju s puti većine Europljana pa se u odjeći boje pijeska može izgledati nago, što definitivno nije poželjno za kraljicu.

image

ICICLE

ICICLE

No, srećom, posljednjih se nekoliko sezona nepravda polako ispravlja - bež kombinacije počele su se smatrati primjerom vrhunske elegancije i profinjene estetike. Do promjene tog ustaljenog narativa došlo je zbog ženstvenih krojeva i luksuznih materijala koji su tim "golim" nijansama dali atraktivan i otmjen dojam, posebno kad se nosi od glave do pete.

image

Elisabetta Franchi

ELISABETTA FRANCHI

Čitajte i: Među ljetnim trendovima posebno se ističe stilski ziher koji nikada neće izići iz mode

No, zahvalne su za kombiniranje sa svim drugim komadima iz garderobnog ormara. Boja pijeska, naime, neutralna je, stoga idealna podloga za jarke, kao i pastelne tonove, šarene, krupne uzorke i blještave ukrase. U večernjim ju je prilikama najbolje kombinirati s nakitom zlatnog sjaja i bijelim detaljima, jer se na taj način postiže glamurozan dojam, dok se u dnevnim prigodama nosi s modnim dodacima od prirodnih materijala: slamnatim torbama i šeširima te špagericama i sandalama od kože boje konjaka.

image

Chloe

CHLOE

Frajerice ih pak kombiniraju s crnom, koja će odabranoj bež nijansi dati moćnu auru. I, naravno, zbog svoje svjetline svi bež tonovi idealan su izbor za najvruće ljetne dane.

image

Laneni kombinezon, Massimo Dutti, 1199 kn

MASSIMO DUTTI
image

Top Emporio Sirenuse, Net-a-Porter, 3692 kn

EMPORIO SIRENUSE
image

Sandale Gabor od kože i špage, 869 kn

GABOR
image

Slamnata torba Gioseppo Rodea, 499 kn

GIOSEPPO RODEA
Linker
19. travanj 2024 00:21