NOVI TREND

Čipka je in: U ovim komadima možete biti romantični i zavodljivi u isto vrijeme

Suptilni seksepil kojim pršti njezina raskošna tekstura dovoljan je razlog da joj date glavnu ulogu u sezonskim modnim kombinacijama!

Jedan od najlakših načina da se iz skitnice pretvorite u damu jest da odjenete čipkastu haljinu, izjavila je jednom prilikom Coco Chanel kad je malu crnu haljinu, svoju slavnu kreaciju, sašila od crne čipke! Ovaj je materijal, naime, toliko fin i raskošan da svakom odjevnom predmetu daje otmjenu notu, čak i ako je samo u detaljima, a laska svakoj ženi bez obzira na životnu dob i građu tijela. Čipka također omogućuje da se na čedan način pokaže koža - kroz rupice uzorka nazire se upravo toliko da zagolica maštu, što djeluje jednako zavodljivo, a daleko profinjenije od dubokih dekoltea i mikro minica.

Postoji više vrsta čipke, a ona koja je ove sezone najpopularnija je kukičana čipka. Kako je izrađena od debljeg pamučnog konca, ima izrazitu reljefnost pa je najatraktivnija kao haljina. Ti se modeli mogu nositi u najsvečanijim događanjima kao što je vjenčanje, ali i u svakodnevnim situacijama te ležernim prilikama, što je još jedna jedinstvena karakteristika koju nemaju drugi raskošni materijali. Uz nju pristaju robusniji modni dodaci kakvi su u trendu, futuristički kao i etno stila. Drugi tip ove rafinirane rukotvorine iz ovosezonskih kolekcija je štikana čipka.

Riječ je zapravo o pamučnom platnu koje se buši prema nacrtanom motivu i potom obrađuje koncem, čime nastaju plošni rupičasti uzorci koji su manje komplicirani od "prave" čipke, no jednako efektni. Najfinija čipka, ona vezena, čuva se pak za posebno elegantne i ženstvene komplete i nosi u kombinaciji sa satenom, finim tankim pletivom te damskim dodacima.

image

Čipkasti uzorci su in

ELIE SAAB

image

Košulja s detaljima od čipke 299,90 kn

H&M

image

Čipkani top 249,90 kn

ZARA

image

Self - Portrait 360 eura

NET A PORTER

image

Bluza s volanima 199,90 kn

ZARA

image

Čipkana tunika 359,90 kn

RESERVED

image

Čipka je u najavi i na pistama

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

image

Ekspermentirajte s različitim uzorcima

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

image

Norma Kamali top 195 eura

NET-A-PORTER

image

Čipku možete stilizirati uz sve

SANDRO

image

Isabel Marant Etoile 280 eura

NET A PORTER

image

Suknja 300 kn

H&M

image

Kombinezon 150,00 kn

H&M

image

Coccinelle torba 1990 kn

KARLA

image

Charo Ruiz mini suknja 299 eura

NET A PORTER

image

Košulja s čipkanim volanom 225,75 kn

C&A
Linker
25. travanj 2024 13:07