Samo da je udobno!

Glamurozni minimalizam zavladao je svadbenom sezonom: Vjenčanica može biti bilo koja bijela haljina

Pandemija je utjecala i na dizajn vjenčanica: umjesto raskošnih krinolina, u trendu su haljine jednostavnijeg kroja, a jednako otmjena izgleda.

Premda se ukus mladenki promijenio unatrag nekoliko sezona pa dizajneri sve više kreiraju vjenčanice minimalističkog stila, za vrhunac ovog trenda odgovorna je pandemija koronavirusa.

image
Alduk
ALDUK

Kako je broj gostiju na svadbenim svečanostima manji i one nisu tako glamurozne, čini se da i to utječe na odabir haljine pa su krinoline zamijenili elegantni modeli jednostavnog kroja i raznih dužina - od mini do maksi, bez puno ukrasa, koji nakon vjenčanja mogu proći pod dnevne ili večernje toalete.

image
Vera Wang
VERA WANG VIA BESTIMAGE/BESTIMProfimedia

Popularni materijali su saten, viskoza i šlingano pamučno platno mliječnobijele boje, koji istodobno izgledaju otmjeno i ležerno.

image
Arileo
ARILEO
image
Oscar de la Renta
OSCAR DE LA RENTA

Uz vjenčanice se i dalje kombiniraju bijele cipele i torbe, no kako su bijeli modni dodaci hit dnevne garderobe, ni oni neće biti kupljeni za jednokratnu upotrebu. Profinjen izgled dopunjuju decentan vjenčani prsten od bijelog zlata, dijamanata i cirkona te upadljivije viseće naušnice.

Najbolje prijedloge vjenčanih haljina i modnih dodataka potražite u novom broju magazina Gloria IN!

image
Gloria produkcija
Linker
25. travanj 2024 07:49