Velike promjene

Gotovo je s napadnom šminkom, Zendaya, Bella Hadid i Zoe Kravitz predvodnice su novog trenda

Super je što ga možemo prakticirati svi, a uz šest odličnih koraka i uz malo prakse može biti gotov za manje od 15 minuta!

Nakon contouringa, debelih slojeva highlightera, savršeno iscrtanih usana i obrva, beauty svijet donosi novi pokret u kojem prevladavaju prirodan izgled i ljubav prema vlastitoj koži.

Riječ je o no make-up make-up looku trenutačno najpopularnijem načinu šminkanja, s kojim uz malo kozmetičkih proizvoda postižemo svjež izgled kože, besprijekoran ten, natural glow i zdrav izgled usana. Odličan je za ljetne mjesece, kada zbog visokih temperatura posebno pazimo na izbor kozmetike pa iz kuće često ne izlazimo bez waterproof pudera, maskare, tuša i ruža za usne. Unazad dvije godine postao je pravi hit na društvenim mrežama, a mnogim ženama predstavlja idealan go to look za dnevnu varijantu šminkanja. Influencerica Dórin Zelenika je u kratkom Instagram reelsu u samo pet minuta svojim pratiteljima pokazala kako izgleda njena rutina dobivanja glowy looka!

Niti mnoge slavne ljepotice poput Belle Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, Zendaye i Zoe Kravitz ne odolijevaju ovom trendu pa crvenim tepihom redovito prošeću, barem naizgled, gotovo bez trunke šminke. Super je što ga možemo prakticirati svi, a uz šest odličnih koraka i uz malo prakse navedeni izgled može biti gotov za manje od 15 minuta!

1. Pripremite kožu čišćenjem

image
SHUTTERSTOCK

Što je koža više njegovana, to joj je potrebno manje šminke jer se na njegovanom licu make-up proizvodi lakše nanose i dublje prodiru u koži. Upravo iz tog razloga pranje lica gelom za čišćenje i nježnim pilingom za uklanjanje mrtvih stanica treba predstavljati prvi korak u postizanju elegantnog no makeup makeup look-a. Erin Ayanian Monroe, slavna vizažistica iz Los Angelesa, ujedno i make-up artistica popularnih glumica Lucy Liu, Elle Fanning i Dakote Fanning, posebno ističe važnost pripreme kože za nanošenje šminke.

- Kad surađujem s manekenkama i glumicama, duže im pripremam kožu nego što ih šminkam. Jako je važno oprati lice i masirati ga nekoliko minuta prije samog nanošenja make-upa jer ga tako prirodno pripremamo za nadolazeće korake kao što su nanošenje hidratantne kreme i pudera. Nekolicina ih još uvijek ne čisti lice prije spavanja, niti prije šminkanja, no nastojim im svima objasniti da je to ravno tome da jedete s prljavog tanjura. Sve je u pripremi, a ako je koža u optimalnom stanju, make-up proizvodi se na njoj puno bolje ponašaju – kaže vizažistica.

2. Nanesite laganu podlogu

Slijedi neizostavan korak nužan za cjelodnevnu hidrataciju kože – nanošenje tankog sloja kreme ili laganog gela. Nije naodmet ako koristite podlogu koja ima dvostruki karakter, poput CC kreme, koju obožava glumica Nina Dobrev. Njena sofisticirana formula njeguje, hidratizira i štiti (SPF 25), dok istovremeno ujednačava ten čineći ga zaglađenim i blistavim.

image
ERBORIAN

U službi savršene njege kože odličnom se pokazala CC krema Red Correct brenda Erborian koja sadrži zelene pigmente koji odmah po nanošenju pomažu neutralizirati crvenilo kože i smanjuju vidljivost pigmentacija. Samo nanesite tanki sloj CC kreme kao što biste nanijeli svakodnevnu hidratantnu kremu ili podlogu za make-up. Posljedično, koža je umirena i proljepšana, a ten ujednačen. Još vam samo preostaje prekriti nepravilnosti laganim korektorom i gotovi ste, barem što se tiče baze.

image
ERBORIAN

Osim na onu sklonu crvenilu, u Erborianu su mislili i na druge tipove kože pa kod njih možete pronaći i CC kremu za svijetlu put koja dolazi u više nijansi, zatim Gel CC Water, također u nekoliko nijansi, ultra lagane teksture koji umiruje i hidratizira suhu kožu te CC Dull Correct namijenjenu za oživljavanje sive i umorne kože lica, ujedno i obogaćenu ekstraktom slatkog korijena koji djeluje kao antioksidans, utječe na slobodne radikale i čini ten blistavim. Svi proizvodi su dermatološki testirani i odlična podloga za nanošenje laganog ljetnog make-upa.

Odlične savjete i skin care rutinu za blistav i prirodan izgled možete potražiti na Instagramu zagovornice minimalizma Dajane Pajkić. Hrvatska vizažistica se itekako može pohvaliti savršeno njegovanom kožom lica, a u tome joj pomaže upravo Erborian proizvodi. Inspirirajte se njenom beauty rutinom:

Kako znati koji odabrati, CC kremu ili CC water?

CC krema je kremaste teksture, nježno prekriva, sadrži SPF i namijenjena je za sve tipove kože, dok CC Water sadrži teksturu između gela i vode, vrlo nježno prekriva, hidratizira, nema zaštitni faktor u sebi te je namijenjen za ljubitelje laganih tekstura. Neovisno koji izaberete, oba proizvoda će zahvaljujući svojoj prozračnoj i svježoj teksturi biti odličan ljetni izbor.

Ostvarite popust pri kupnji Erborian asortimana!

Svi čitatelji Glorije mogu uz promo kôd LJETOBEZMANE15, ostvariti 15 posto popusta na cijeli Erborian asortiman u web trgovini. Akcija vrijedi do 31. kolovoza 2022. na proizvode i setove koji već nisu sniženi.

image
ERBORIAN

3. Poigrajte se bronzerom

Kad je bronzer u pitanju, u no make-up make-up looku vrijedi krilatica da je manje zapravo više! Nećete pogriješiti ako se poigrate s malom količinom zlatnog bronzera i koži dodate notu topline. Kako biste dobili dewy izgled kože, preporučuje se nanošenje samo na visoke točke lica, gdje vas sunce prirodno obasjava; čelo, jagodice, brada i nos. Manekenka Kaia Gerber u videu za Vogue Guide to Face Sculpting and Sun-Kissed Makeup, kaže kako ne izlazi iz kuće ako na vrh nosa ne nanese barem malo brozera jer obožava blago preplanuli izgled koji joj daje. Osim na navedene dijelove lica, male količine možete nanijeti i na vrat, no nemojte pretjerati!

4. Naglasite obrve

Rijetko koji se zaljubljenik u modu ne sjeća trenutka kad je 2011. manekenka Cara Delevigne prvi put prošetala London Fashion Weekom i tim trenutkom postala zaštitno lice jednog od najutjecajnijih beauty trendova današnjice - naglašenih obrva. Cijeli svijet je pričao samo o njenim gustim dlačicama iznad očiju, a svi su se pitali isto pitanje: kako ih kopirati?

image

Cara Delevigne

SHUTTERSTOCK

I danas, nakon više od deset godine, blago naglašene obrve su i dalje u trendu, a poseban naglasak je na prirodnim oblicima s minimalnim „korekcijama”. Isto se njeguje i u no make-up make-up izgledu koji ne zahtijeva ništa više osim malo gela za oblikovanje i olovke za popunjavanje praznina. Cilj je izgledati što prirodnije, bez pretjeranog truda, no nije naodmet ako posebnu pažnju posvetite upravo naglašavanju obrva jer će definirati ostatak lica i podići cjelokupan izgled.

5. Minimalizam na očima

image

Irina Shayk

SHUTTERSTOCK

Kad su oči u pitanju, u ovom looku im ne trebate posvetiti puno pažnje. Tamne palete lagano postaju stvar prošlosti, baš kao i crne olovke za oči jer ih vizažisti više uopće ne preporučuju, pogotovo ne za dnevni look. Prednost, pak, daju neutralnim i zemljanim tonovima uz dodatak jednog do dva sloja maskare. Neki, pak, savjetuju da je za postizanje prirodnog izgleda dovoljan samo uvijač za trepavice i eventualno malo laskavog highlightera na kapcima očiju koji će učiniti kožu prirodno blistavom.

6. Neutralne usne

Još jedna stvar je bitna kod kreiranja svježeg no make-up make-up izgleda, a to je suptilno naglašavanje usana. Za njegovanje ovog looka, nude ruž za usne ili sjajila mogu postati vaši go to proizvodi za dnevnu varijantu šminkanja. Samo pripazite da uvijek birate hidratizirajući proizvod koji ne ostavlja osjećaj ljepljivosti.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Erborianom.

Linker
09. travanj 2024 00:15