Put oko svijeta

Hit destinacije kao modna inspiracija: Ovo ljeto nosimo uzorke Mediterana, Afrike, Kariba i Orijenta

Slavni dizajneri oduvijek su inspiraciju za ljetne kolekcije pronalazili u živopisnim bojama, dezenima i stilskim izričajima iz dalekih krajeva. Odaberite svoje favorite...

KARIBI

Intenzitet flore i faune tropskih predjela dočarajte jarko obojenim uzorcima.

image
PRESS

Rajske plaže s kristalno bistrim morem, bijelim pijeskom i nizovima palmi zovu na uživanje u oskudnim komadima odjeće kao što je bikini. Treba li se ipak odjenuti, mogu se odabrati lepršave tanke haljine, kratke hlače i topovi s tropskim uzorkom, a na stopala nataknuti lagane sandale... Paleta boja je, naravno, izražajna i "vruća" kao i klima te ističe preplanulu put. Izgled upotpunite laganom šminkom, raspuštenom kosom i kapljicom parfema omamljujućeg mirisa.

image

Midi haljina od pamuka, 34990 kn, H&M

PRESS
image

Kožnate sandale Pas de Rouge, 1390 kn, KARLA

PRESS
image

Pamučna mini haljina, 607 kn, PALMERS

PRESS


AFRIKA

Funkcionalni odjevni predmeti zemljanih nijansi asociraju na nepatvorenu divljinu.

image
PRESS

Premda je taj kontinent toliko raznolik da ga je nemoguće podvesti pod isti nazivnik, prva modna asocijacija je ipak (foto) safari stil. Dotični se upisao u klasike ljetne garderobe, čiji su predstavnici laneni i pamučni materijali, zemljane nijanse, životinjski uzorci i elegantni, ali komotni krojevi. Upotpunite ih s ove sezone modernom svijetloljubičastom i žutom bojom te komadom od rupičastog reljefnog pletiva ili pletene slame. Kombinaciju začinite decentnim komadima nakita boje zlata.

image

Haljina od viskoze, 797,30 kn, BETTY BARCLEY

PRESS
image

Kožnate sandale, 1199 kn, HÖGL

PRESS
image

Slamnata torba, 734 kn, TOMMY HILFIGER

PRESS


MEDITERAN

Nebeske i morske nijanse u spoju s grubim teksturama naglašavaju ljepotu krša.

image

Collection printemps-été 2021 de la fashion designer colombienne Silvia Tcherassi Miami based Colombian Fashion Designer Silvia Tcherassi has unveiled her Spring Sumer 2021 Collection,Image: 562188759, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Silvia Tcherassi via Bestimage/Bestimage/Profimedia

SILVIA TCHERASSI VIA BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Odjevni predmeti i dodaci takozvanog mediteranskog stila u najvećoj su mjeri nadahnuti tradicionalnom odjećom. Ona se sastoji od suknji, hlača i košulja od grubog pamučnog platna ukrašenog šlingom i vezom te sandalama i torbama od pletene rafije i slame. Bijela boja štiti od vrućine, dok plava, koja asocira na more, odjevnoj kombinaciji daje svježinu. Okitite se detaljima od drva i keramike.

image

Haljina od štikanog platna, 1095 kn, GUESS

PRESS
image

Kožnata torba Coccinelle, 930 kn, KARLA

PRESS
image

Kožnate klompe, Scholl, 749 kn, KARLA

PRESS


ORIJENT

Budite poput princeze sa sultanovog dvora - odjenite komade raskošnih uzoraka.

image
PRESS PACO RABANNE

Bogatstvo okusa i mirisa te vizualni podražaji koji vrebaju iza svakog ugla najvjernije dočaravaju odjevni predmeti arabesknih uzoraka nadahnutih motivima s orijentalnih ćilima, posuđa i pločica. Boje su tople, krojevi komotni, a materijali fini i lagani, što pridonosi ukupnom dojmu nonšalantne elegancije. Ne bojte se okititi krupnim komadima nakita.

image

Haljina od viskoze, 860 kn, BETTY BARCLAY

PRESS
image

Sunčane naočale, 370 kn, IZIPIZI

PRESS

Veći izbor odabranih komada iz aktualnih kolekcija pronađite u novom broju Glorije IN!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
20. travanj 2024 01:36