raskoš na glavi

Jesen će nam donijeti neodoljive ukrase za kosu, znamo gdje pronaći najzanimljivije

Jedan pogled na Instagram profile modnih blogerica i influencerica otkriva jedan od trendova koji je obilježio 2019. godinu. To su ukrasi za kosu, od ukosnica do rajfova, a jedino pravilo je da pravila nema - bitno je da su raskošni, odvažni i upečatljivi.

Otkako je Prada modnom pistom u kolekciji za proljeće/ljeto 2019. godine na modelima prošetala velike rajfove za kosu, plišane, kožne i ukrašene zakovicama, bilo je pitanje vremena kada će ovaj trend s modne piste sići na ulice. Tako se i dogodilo i kroz ovu godinu provlače se detalji u kosi kao ženstveni i djevojački ukrasi svake frizure, no s novom jesenskom sezonom doživjet će svoj vrhunac.

Prada 
Milan Fashion Week, Ready to Wear, Spring Summer 2019.  Milan, Italy in September 2018., Image: 387755508, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Capital pictures
Profimedia, Capital pictures
Prada runway, proljeće/ljeto 2019.

Sudeći po ponudi modnih kuća, ukosnice, rajfovi i marame postaju glavni modni dodatak čija funkcija nije praktičnost, već upečatljiva estetika. Predimenzionirani rajfovi popularni su u plišanom izdanju, osobito ako na sebi nose perlice ili bisere, koji su doživjeli svoj povratak na scenu. Biseri krase i velike i male ukosnice koje trendseterice vole u nizu složiti na kosu, bilo da je puštena ili vezana u punđu ili zaglađeni rep. Uz bisere, ukosnice s natpisima i dalje su modni hit koji usput nosi poruku.

Iako ovakve ukrase vežemo za dane djetinjstva, oni nisu rezervirani za djevojčice već odvažne ljubiteljice mode te su postali statement dodatak koji odiše glamuroznim, pomalo ekscentričnim i luksuznim štihom. Umjesto nakita, ukrasi za kosu mogu upotpuniti i dati novo lice svakoj modnoj kombinaciji. Uz velike i bogato ukrašene perlama i biserima, u ponudi se nalaze i nešto suptilnije i elegantnije ukosnice i obruči za kosu. Odlično će poslužiti i u svečanim prilikama, kao dodatak ženstvenoj frizuri. Nama najljepše ukrase pronađite u galeriji i odvažite se svakodnevnoj frizuri dati novo i uzbudljivo lice.

Linker
19. travanj 2024 14:39