getty
potvrdio dior

Jeste li spremni na ovo? Šik cure ove jeseni nose davno zaboravljen hit

Jeste li spremni na ovo? Dior u modu vraća davno zaboravljene klompe i to ne u funkciji ljetne obuće, već kao hit modni dodatak za jesen i zimu! Samo najhrabriji će se odvažiti!

Kao jedno od najvećih modnih iznenađenja sezone stižu jesenske klompe koje se nose, ni manje ni više, na debele rebraste čarape.

Kuća Dior, inače poznata po izuzetno damskim i elegantnim kreacijama, još je početkom godine iznenadila kolekcijom za jesen/zimu 2018./2019. punom motiva iz ludih šezdesetih poput pekarskih kapica, patchwork uzorka i folk klompi koje se bez imalo ustručavanja, opušteno nose uz fine haljine i mekane hlače.

PARIS, FRANCE - FEBRUARY 27:  Teddy Quinlivan walks the runway during the Christian Dior show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2018/2019 on February 27, 2018 in Paris, France.  (Photo by Peter White/Getty Images)
Getty Images

Uz crni model s drvenim potplatom, koji smo vidjeli na pisti, dizajnerica Maria Grazia Chiuri izbacila je još dva modela šarenih klompi , a kolekciju koja označava modni povratak u prošlost odlučila nazvati DiorQuake, prema izrazu koji je šezdesetih skovala televizijska kolumnistica Diana Vreeland kako bi definirala novu generaciju.

Shoe detail during the Christian Dior show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2018/2019 on February 27, 2018 in Paris, France.
Getty Images

Udobne klompe mogu se nositi i na golu nogu, uz karirane školske suknje, culottice ili hlače od samta, a idealne su za dnevne izlaske u grad.

Vjerovali ili ne, neočekivana obuća s drvenim potplatom ne krije se samo u prestižnim dućanima kuće Dior - retro klompe izbacili su i brendovi Fendi, Chloe i Jimmy Choo koji ih prodaju po cijenama od 550 do 795 eura.

Jimmy Choo

Press foto
Fendi
Press foto
Chloe

Linker
24. travanj 2024 14:05