vodič

Kako odabrati idealan badić? Ovo su najvažnija pravila na koja morate obratiti pažnju

Ove sezone u trendu su kupaći kostimi izazovnih krojeva i zanimljivih uzoraka te lako mogu poslužiti i za after beach partyje. No, pri odabiru badića valja pripaziti na nekoliko pravila kako bi vam savršeno pristajao.

Ljeto je iza ugla, što znači da je krajnji čas za pripreme. One uključuju i pronalazak idealnog badića jer realno - prošlogodišnji možda jest još funkcionalan, ali kombinacija soli, sunca i krema za sunčanje slabi materijal pa badić lako može puknuti ili ste dodatno rastegnuti na tijelu pa je dojam i ne baš dobar.

Pri ruci, dakle, valja imati bar još jedan ili dva koja vam mogu poslužiti i kao bodi ili topić za večernju šetnju plažom i after beach partyje. Ove godine u modi su živahni uzorci, šljokice, ali i klasika koja nikada ne izlazi iz mode.

Kašmirski uzorak

Najšareniji modeli sezone nadahnuti su stilom 70-ih i hipijevskom fascinacijom istočnjačkim kulturama.

image

Andres Sarda kolekcija

ANDRES SARDA

Mornarski stil

Crvene, plave i crne pruge sportskim modelima badića daju šarmantni retro štih koji se savršeno uklapa u morsku atmosferu.

Seksi izrezi

Figuru koju ste tesali marljivim vježbanjem mjesecima prije godišnjeg odmora pokažite u seksepilnom badiću s maštovitim izrezima.

image

Bluemarine kolekcija

BLUEMARINE

Cvjetni uzorak

Veličina motiva ovisi o modelu badića pa sitni cvjetovi krase minijaturne bikinije, dok su krupne cvjetne glavice rezervirane za jednodijelne.

Crna

Boja klasične elegancije jednako krasi otmjene jednodijelne badiće kao i izazovne dvodijelne modele s trakicama i dubokim izrezima.

image

Dolce&Gabbana kolekcija

Capital Pictures/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Glam

Modele ukrašene šljokicama, resama i štrasom ili sašivene od svjetlucavih tkanina šteta je smočiti u soli i kloru - radije ih odjenite za parti pokraj bazena i na plaži.

Čitajte i: Ove modele ćete obožavati čak i ako niste ljubitelji šešira: Najljepši izbor za ljeto 2022.

Kako odabrati savršen badić?

Prije odlaska u kupnju važno je znati kakav imate oblik tijela i prema tome izabrati idealan kroj badića.

Pješčani sat - grudi u razini kukova, uski struk, jača bedra, šira ramena

Ovom obliku stoji gotovo svaki tip badića, no ako imate veće grudi, birajte gornji dio koji mu daje odgovarajuću potporu. Osim toga, struk će naglasiti donji dio koji ima neku vrstu ukrasa - vezice, kolutove ili nešto treće.

image

Zlatni 59,95 eura YAMAMAY, Šareni 379 kn YAMAMAY, Bikini grudnjak 79,90 kn, gaćice 99,90 kn STRADIVARIUS.

YAMAMAY, STRADIVARIUS

Jabuka - uska ramena, grudi prosječne veličine, izražen trbuh, tanje noge

Ako želite sakriti trbuščić, idealne su gaćice visokog struka te jednodijelni modeli s cvjetnim uzorkom. Prugice će vas samo dodatno proširiti.

image

Crni 199,90 kn H&M, Zeleni 229,90 kn ZARA, Šareni 466 kn CALZEDONIA.

H&M, ZARA, Calzedonia

Kruška - male grudi, uska ramena, uski struk, širi bokovi, veća stražnjica

Jednodijelni badići idealni su i za kruškoliku građu, no ako imate ovaj oblik tijela, pristajat će vam i bikiniji čiji su gornji dijelovi ukrašeni volanima ili nekim ukrasima koji će vizualno povećati grudi.

image

Prugasti kostim 299,90 kn H&M, Cvjetni grudnjak 139,90 kn, gaćice 129,90 kn ZARA, Bijeli model Magda Butrym 445 eura NET-A-PORTER.COM.

ZARA, Net a Porter, H&M

Mrkva - šira ramena, manje grudi, uski kukovi, vitke noge

Trokutastoj građi najbolje pristaju gornji dijelovi koji se vežu oko vrata, a donji koji će naglasiti struk.

image

Grudnjak 99,90 kn, gaćice 79,90 kn BERSHKA, Jednodijelni badić 249,90 kn H&M, Cvjetni bikini grudnjak 379 kn, gaćice 265 kn PALMERS.

Bershka, Palmers, H&M
Linker
16. travanj 2024 17:19