color-blocking

Kombinacija ružičaste i narančaste i dalje obara s nogu! Donosimo ideje za hrabre kombinacije

Od 2019. color-blocking narančaste i ružičaste veliki je trend koji je prvotno zavladao modnim pistama te je onda obuzeo i uličnu modu. Ovog ljeta, čini se, također će biti jedan od dominantnijih.

Popularni color-blocking narančaste i ružičaste boje na društvenim mrežama najavljuju brojne trendsetterice. No, ovaj je stil zavladao već i u 2019. godini kada je većina luksuznih brendova poput Guccija i Kenza na svojim modnim revijama najavila veliki trend, taman nekoliko mjeseci prije pandemije. Kako se zbog nedostatka javnih događanja nije mogao razviti u svome punom jeku, narančasta i ružičasta izgleda, svoj će "boom" doživjeti ovo ljeto. A upravo nam to i treba, živosti u svakodnevnim odjevnim kombinacijama nakon dominacije pastelnih boja.

image
Mango haljina.
MANGO

Ružičasta i narančasta, to je set boja koji se u našem ormaru udomaćio još 2000-ih godina.

Nosile su ga pjevačica Beyonce, bivša manekenka Heidi Klum, spisateljica i dizajnerica Alexa Chung, a glumica i pjevačica Zendaya najavila ga je na crvenom tepihu još 2018. godine kad je nosila haljinu prošaranu pastelno rozom i blago narančastom bojom.

image
Dizajnerica, voditeljica i spisateljica Alexa Chung također voli narančastu i ružičastu.
STEPHEN COKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Zara haljina.
ZARA

Nakon nježnih pastelnih tonova zelene, roze i plave, vrijeme je da napravimo zaokret u oblačenju i ovo ljeto unesemo malo živosti u svakodnevicu.

Neki bi rekli da je to samo za one odvažnije, no smatramo kako s ovim bojama ne možete pogriješiti. Haljine, sakoi, kombinezoni, kupaći kostimi, torbe, štikle - color-blocking možete prakticirati u svim prigodama.

Čitajte i: Što nositi tijekom ljeta u uredu? Prozračni oversized komadi kao stvoreni za eleganciju i pri najvišim temperaturama

Neovisno radi li se o ljetnom vjenčanju, odlasku na plažu ili posao, s takvim outfitima zasigurno nećete ostati neprimjećeni, a vjerujemo da ćete uvesti vedrinu i u život promatrača. Klasičnu ružičastu možete zamijeniti bojom fuksije ili pastelnom rozom i ukomponirati je s ponekad zahtjevnom narančastom. Donosimo nekoliko ideja kako ukomponirati ove dvije dominantne boje u svoje svakodnevne outfite, a opet ne prijeći granicu dobrog ukusa.

Linker
19. travanj 2024 20:51