MOJ STIL

Mia Negovetić o malim ženskim strastima: ‘Sviđa mi se sve što je malo drugačije‘

Pobjednica gazbenog televizijskog showa obožava glazbu, oversized odjeću i tetovaže.

Riječka pjevačica Mia Negovetić, pobjednica HTV-ovog showa Zvijezde pjevaju u kojem je mentorirala influencera Marca Cuccurina, prvi je put privukla pažnju javnosti prije sedam godina kad je na proslavi Oluje otpjevala hrvatsku himnu. Iste je godine pobijedila u dječjem pjevačkom showu Zvjezdice. U međuvremenu je snimila nekoliko zapaženih singlova, nastupila na Dori, a lani je dobila i nominaciju za Porina za novog izvođača godine. No, usprkos uspjesima, Mia je "obična" adolescentica koja obožava hudice i vrećaste hlače, kupuje u trgovinama popularnih mladenačkih brendova te sluša mamu kad je riječ o scenskim kostimima.

image
PRESS

Od simpatične djevojčice ste postali lijepa mlada žena. Kako se ta promjena reflektirala na odjevni stil?

Da, vrijeme leti, ha ha. Moj se odjevni stil zapravo svaki dan slaže s onime kako se osjećam, nekad se želim srediti, nekad izaći u trenirci, nekad budem casual, ovisno o tome kakav mi je feeling u zraku taj dan.

Kako biste ga sami opisali, što vam je najvažnije u odijevanju?

Uvijek volim imati neki cool detalj na sebi, neki dodatak koji možda nije na prvu primjetan, a nekad to bude nešto što se i odmah primijeti, volim minimalizam i street style. Široke majice i hlače su mi nekako najčešći odabir. Najvažnije mi je da se ugodno osjećam u tome što sam odjenula.

U kojoj se mjeri vaš scenski stil razlikuje od osobnog?

Ha ha, ne razlikuje se puno. Zapravo nisam imala puno situacija gdje sam nosila nešto što nisam htjela, možda dvije kroz cijelu svoju karijeru. Ono što nosim na sceni nosila bih i iza nje.

image

Mia Negovetić i Marco Cuccurin, kojemu je u showu Zvijezde pjevaju bila mentorica

PRESS

Tko vam osmišljava stajlinge za scenu?

Prije moja mama, kasnije sam surađivala i s nekim stilistima, ali najčešće to odradim sama.

Tko vam je uzor u privatnom, a tko u scenskom odijevanju?

Nemam uzor u odijevanju, zaista nemam. Ja se uvijek prilagodim samoj sebi i rijetko kada pogledam što netko drugi nosi.

Koje dizajnere volite?

Zapravo, sviđa mi se sve što je malo drugačije, ne pratim dizajnere toliko da bih znala izdvojiti neku kolekciju ili nešto što mi se posebno svidjelo. Modna industrija se svakim danom mijenja, dolazi i prolazi. ‘Uberem‘ ono što mi zapne za oko pa izvučem iz toga neku ideju za svoj outfit.

Gdje najčešće kupujete?

Najčešće su to Zara, Bershka, Pull & Bear, H&M, ali uđem i u raznorazne druge dućane ako primijetim nešto zanimljivo. Kad idem u shopping, sve temeljito obiđem.

Koliko ste spremni izdvojiti za željeni komad?

Ovisi o tome koliko mi dobro stoji, ali ne volim mnogo novca trošiti na skupe brandove.

U kojoj mjeri pratite modne trendove?

Ne previše, ali dovoljno. Sve što mi se svidi, upijem, ono što ne, odbacim, ali ne opterećujem se trendovima toliko. Volim biti svoja.

Što su vam ključni komadi ove sezone?

Kaput mi je uvijek must have, iako za njega brzo zahladi pa možda neka varijanta s krznom. Čizmice s potpeticama su mi također svake jeseni i zime na listi.

image
PRESS

Koji su vam omiljeni komadi garderobe općenito?

Teško mi je izdvojiti jer zaista ima mnogo toga što volim nositi, ali s obzirom na neki moj ‘daily base‘ stil, rekla bih da su mi najdraže oversized hlače i neka totalno otkačena hudica, rijetko kad imam neku običnu majicu, uvijek mora imati nešto na sebi.

Koliko imate tetovaža?

Za sada sedam.

Imate li neku stilističku tajnu koju biste rado podijelili s našim čitateljicama?

Ma, samo budite svoji i ne dajte da vam netko drugi određuje stil. Svatko ima pravo raditi sa sobom što god želi i ne mislim da je itko u poziciji da osuđuje, već bi se trebali međusobno podržavati. Često znam vidjeti krive poglede ili čuti pogrdne riječi kada netko ima malo drugačiji stil, izvan trendova. Žao mi je što nemamo malo više razumijevanja jedni prema drugima, a i poštovanja.

Linker
08. travanj 2024 15:03