NAJBOLJE ODJEVENE

Modne odlikašice: Ove poznate dame briljirale su na crvenom tepihu Zlatnih globusa

Holivudske dive i it djevojke otvorile su sezonu dodjela nagrada spojem klasike i inovativnih silueta, a najviše pozornosti ukrale su Jenna Ortega, Margot Robbie, Rihanna i Jessica Chestain.

Nakon prošlogodišnje pauze, dodjela Zlatnih globusa sinoć se u punom sjaju vratila u Beverly Hills kako bi odala počast najboljim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Na crvenom tepihu glumačke zvijezde prikladno su otvorile sezonu dodjele nagrada spojem tradicionalnog holivudskog glamura i svježih, inovativnih silueta.

Brojni modni kritičari složili su se kako je titulu najbolje odjevene ove godine osvojila Oskarovka Jessica Chastain. Zvijezda serije George & Tammy blistala je u poluprozirnoj kreaciji Oscara de la Rente ukrašenoj kristalima ušivenima u obliku mreže.

image

Jessica Chastain u Oscaru de la Renti

CP/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
image

Anya Taylor-Joy u Dioru

AMY SUSSMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Mnogo pozornosti privukla je i Margot Robbie, koja se odlučila za ružičastu haljinu u duhu svog najnovijeg filma Barbie. Iako su mnogi pretpostavili kako je njezina dugogodišnja suradnja s Chanelom završila, čini se kako ipak nije tako. Njezini obožavatelji su se složili kako joj mnogo bolje stoje seksi, mladenački krojevi od klasičnih Chanelovih, no ovoga puta Margot nije pogriješila odlučivši se za kreaciju s potpisom slavne francuske kuće.

image

Margot Robbie u Chanelu

JON KOPALOFF/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
image

Ana de Armas u Louis Vuittonu

JON KOPALOFF/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Jedna od najvećih zvijezda večeri bila je Jennifer Coolidge, koja je slavila u kategoriji sporedne glumice. Odlučila se za crnu haljinu s potpisom Dolce i Gabanne, a njezin odabir inspirirao je upravo lik Tanye koji tumači u White Lotusu.

image

Jennifer Coolidge u Dolce & Gabbani

AMY SUSSMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
image

Letitia Wright u Pradi

AMY SUSSMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Bilo je puno Dolce & Gabbana haljina u White Lotusu i zato nosi Dolce i Gabannu", ispričao je glumičin stilist Gaelle Paul za ENews.

image

Lily James u Versaceu

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Jenna Ortega stekla je status "it djevojke" zahvaljujući ulozi u Netflixovoj hit seriji Wednesday, a čini se kako se pridružila drugim teen idolima poput Harryja Stylesa i Billie Eilish u Gucci klanu. Na crvenom tepihu pokazala je svoju drugu stranu, koja je potpuni kontrast crnom gotičarskom imidžu njezina lika i oduševila kritičare.

image

Jenna Ortega u Gucciju

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Rihanna u Schiaparelliju

FOR HFPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Vrh liste najbolje odjevenih u posljednje je vrijeme rezerviran za Zendayu, no ovu je dodjelu morala "preskočiti" iako je jedna od dobitnica. Srećom, skupini modnih odlikašica na Zlatnim globusima sinoć se pridružila Rihanna, koja je ukrala show u crnoj Schiaparelli kreaciji i još jednom potvrdila da ima nepogrešiv ukus.

Linker
18. travanj 2024 08:32